Denne marengskage er enormt nem at lave, og så smager den tæskegodt og går lige ind i hjertet på de fleste mennesker som smager den. Jeg har tidligere lavet et pavlova hjerte som minder meget om denne, men nu kommer der et pavlova hjerte 2.0 version til jer.

Denne her opskrift er baseret på den marengs jeg er begyndt at anvende og mine bedste marengstips er at finde lige her.

Dette pavlova hjerte er med saltkaramel, hindbærskum og forskellig slags pynt. Du kan også sagtens anvende alt muligt andet til at toppe hjertet med, men jeg er så vild med de lyserøde nuancer, så derfor har jeg valgt at denne skulle se sådan ud.

Det er min venindes yndlingskage, og derfor lavede jeg det til hende den anden dag. Hun blev virkelig glad og jeg håber derfor også at du vil blive glad for opskriften og smagen på denne.

Kærligst fra Nip


PAVLOVA HJERTE 2.0 (6 personer)

PAVLOVA HJERTE
100 g past. æggehvider
100 g sukker
100 g flormelis

Start med at tænde ovnen på 100 grader.
Pisk æggehviderne til skum på en røremaskine eller med en elpisker.
Imens der piskes tilføjes sukkeret på én gang.
Pisk indtil at man ikke længere kan se sukkerkorn i massen.
Herefter sigtes flormelis i, lidt af gangen.
Kom marengsmassen på en sprøjtepose med en stor rund/glat tyl.
Sprøjt et stort hjerte på et stykke bagepapir. Bages i ca. 1 time og 15 minutter.
Tag først pavlova hjertet ud af ovnen når ovnen er helt kold.

DEKORATION
5-6 spsk dulce de leche (fx Tørsleffs)
Et nip flagesalt
2 dl piskefløde
En smule pink pastafarve
3 tsk frysetørret hindbærstøv
Friske bær (og andet dekorativt pynt)

Bland dulce de leche og flagesalt og smør det ovenpå pavlova hjertet.
Herefter piskes fløden (og evt. en smule pastafarve) til lyserød flødeskum og hindbærstøv vendes i.
Kom det i en sprøjtepose med en stor fin tyl. Eksempelvis en petitfour tyl ligesom jeg har anvendt her.
Start med at smøre et lag saltkaramel ovenpå dit pavlova hjerte og sprøjt herefter hindbærskum på.
Dekorér evt. med hindbær og andet dekorativt du synes passer dertil.

2 comments on “Pavlova Hjerte 2.0”

  1. Hvis man laver marengs hjertet 2 dage i forvejen hvordan opbevarer man det så bedst så det ikke bliver blødt?

Skriv et svar