Da jeg arbejder meget med glaze, bliver jeg ofte spurgt om det er muligt at gemme glaze og dermed anvende det igen. Det er det og her kan I se en appelsinkage med chokolademousse som er sammensat af to glaze-rester.
Det var egentlig ikke meningen at jeg ville dele opskriften, men da kagen blev virkelig god og glazen smuk, så skal I bestemt ikke snydes.
Hvis du på et tidspunkt glazer en kage, så gem for guds skyld resten af glazen i en beholder i fryseren. Den kan varmes op og blandes med andre farver glaze, ligesom jeg har gjort her.
Selve kagen er en appelsinkage med chokolademousse lavet på mælkechokolade. Udenom kagen er et fint chokoladebånd som dækker kanten på selve kagen. En smart måde at skjule kanten på, og så er det ret sjovt at arbejde med chokolade på denne måde synes jeg.
Kærligst fra Nip
APPELSINKAGE MED CHOKOLADEMOUSSE (8 personer)
MÆLKECHOKOLADEMOUSSE
2 blade husblas
1,5 dl piskefløde
150 g mælkechokolade
1,5 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog 1,5 dl piskefløde op, smelt husblassen i og hæld det over chokoladen så det dækkes helt.
Lad det stå i 1 minuts tid, og rør så fra midten af skålen til det samler sig til en homogen creme.
Vend flødeskum i til en mousse og hæld det i en silikoneform eller kagering (20 cm).
Sæt moussen i fryseren til den er gennemfrossen, så den kan glazes.
APPELSINKAGE
150 g blødt smør
150 g sukker
40 g hvedemel
100 g groftrevet marcipan
2 æg
1 nip salt
Skal af 1 økologisk appelsin
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Det bløde smør og sukker piskes lyst og luftigt. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen.
Fordel massen i en foret springform (20 cm) og bag bunden i ca. 18 minutter.
Lad appelsinkagen køle helt af, før den tages ud af formen og placeres på det fad den skal serveres på.
2-FARVET GLAZE
3 blade husblas
2 dl mælk
50 g sukker
100 g glukosesirup
200 g hvid chokolade
100 g miroir gelé
+ de 2 pastafarver du ønsker
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm mælk, sukker og glukosesirup op til det er smeltet og smelt herefter husblassen i.
Hak chokoladen og hæld mælkeblandingen over. Rør til massen er homogen.
Hældes i i en høj kande og stavblendes forsigtigt sammen med miroir gelé.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den op af glazen.
Hæld halvdelen i en anden kande og tilføj nu én farve i den ene og en anden farve i den anden glaze.
I en tredje kande hældes nu skiftevis lidt af den ene farve, og herefter lidt af den anden. Forsæt på den måde.
Glazen skal ramme en temperatur på ca. 30-33 grader før at den er klar.
Tag kagen ud af fryseren og læg den på noget højt, så glazen kan rende af i et fad.
Hæld den to-farvet glaze over kagen og nyd synet af det marmoreret mønster som kommer frem.
Når glazen ikke løber mere, skæres ‘gardinerne’ af glaze forsigtigt af, og den flyttes over på kagebunden.
CHOKOLADEBÅND
100 g mørk chokolade
Temperér mørk chokolade og hæld det ud på et stykke kageplast som netop dækker appelsinkagen.
Smør det tyndt ud med en paletkniv og sæt båndet rundt om kagen.
Når det har sat sig kan kageplasten fjernes og kagen er klar til at blive spist.
Hej Nip. Jeg kan se, at du bruger mælkechokolade til stort set alle dine chokolademousser – kan jeg udskifte det med mørk chokolade bare sådan 1:1 eller skal mængden justeres?
P.S.: Fantastiske flotte og lækre kager, du laver! 🙂
Hej Kira,
Tak for de søde ord – det gør mig virkelig glad at læse.
Jeg elsker mælkechokolade, som du har set 😉 Det er derfor primært den mousse jeg bruger. Jeg vil godt mene at du kan erstatte 1:1, men ellers har du en anden opskrift her: https://nipunijulie.dk/jordbaerkage/
Mange Hilsner
Nip
Må jeg spørge, om du byttede ud til mørk chokolade og hvordan det blev? Pft for hjælpen, venligst Gitte
Hej Nip. Sikke nogle flotte kager du laver. 🙂 Jeg overvejer at lave denne kage. Har aldrig prøvet at glaze før så jeg glæder mig. 🙂
Nu spørger jeg måske dumt og det undskylder jeg på forhånd. Du skrev ‘tag kagen ud af fryseren.’ Men længere op i opskriften kan jeg kun læse, at det er moussen, der skal i fryseren og kagen placeres på et fad.
Skal moussen placeres ovenpå kagen inden glazen skal hældes?
Mange tak på forhånd og jeg glæder mig til at gå i gang.
Med venlig hilsen, Mae
Hej Mae,
Tak for dine søde ord, det er vel nok sødt sagt 🙂
Jeg kan godt se hvorfor du ikke forstår det, men det er rettet nu. Moussen skal i fryseren og glazes, og derefter flyttes over på kagebunden. Jeg håber det giver bedre mening nu. God aften til dig.
Mange Hilsner Nip
Har aldrig prøvet at lave glsze med alm mælk. Kunne man tilsætte mirrorglaze til de fleste glaze opskrifter? Uden at fjerne andre ingredienser fra grundopskriften?
Hej Tina,
Jeg tror at du skal finde en helt anden opskrift på glaze i så fald, da ‘mirrorgelé’ i denne opskrift gør glazen blank.
Mange Hilsner Nip
Er det nødvendigt at bruge mirror gele? ♀️
Hej Line,
I denne opskrift vil det gøre glazen helt blank, men du kan da godt forsøge dig uden 🙂
Mange Hilsner Nip
Har lige lavet denne kage,,FANTATISK KAGE !!!
Hej Eva,
Årh det gør mig bare så glad at høre. Tak for din søde besked.
Mange Hilsner Nip
Hej.Varmer du den frosne glaze op over et vandbad ? Tak for lækre og smukke kager.
Hej Lotte,
Nej jeg varmer den i mikroovn, men du kan sikkert også gøre det over vandbad.
Tak for din søde søde besked, den varmer.
Mange Hilsner Nip