Min mest farverige kage får I her – en pastelkage med passion og hvid chokolade. Det er en sand lille smagsbombe af syrlige smage som citron og passionsfrugt. Pastelkagen er dekoreret med farverige smørblomster i de farver du kan lide. Lad fantasien få frit løb.

 

Hvis du elsker pasteller som jeg, så tag også et kig på mine pastel cupcakes og hindbærsnitter. Jeg er helt pjattet med de sarte lyse farver som også pryder mit hjem flere steder – for det meste i lyserøde nuancer. Når du arbejder med pastelfarver skal du huske at bruge et minimum af farve, da det ellers hurtigt vil blive lidt for mørkt.

Kærligst fra Nip


PASTELKAGE MED PASSION (ca. 10 personer)

CITRONGANACHE
50 g hvid chokolade
25 g piskefløde
Skal af 1 økologisk citron

Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller i en skål over vandbad.
Varm piskefløde og citronskal op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade.
Rør i midten af skålen til det samler sig til en blank chokoladeganache.
Sæt skålen i køleskabet til ganachen er så fast, at det med en kniv kan smøres ovenpå kagen.

MAZARINBUNDE
150 g sukker
150 g blødt smør
150 g marcipan (groftrevet)
3 æg
Skal af 2 økologiske citroner
1 nip salt
55 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Pisk sukker, blødt smør og groftrevet marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen imens du pisker.
Til sidst tilsættes friskrevet citronskal, salt og sigtet mel og dejen vendes godt rundt.
Fordel det hele i to forme (20 cm) og bag dem i ca. 25 minutter. Lad kagerne køle af før de bruges.

PASSIONSFRUGT MOUSSE
3 blade husblas
1 dl passionsfrugtpure / saft
Saft af 1 citron
50 g sukker
2 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand
Varm passionsfrugtpure, citronsaft og sukker op ved middel varme. Smelt husblassen i og lad det køle af.
Pisk fløden til flødeskum og vend passionsfrugtsiruppen i.

VANILJE FROSTING
300 g smør (stuetemperatur)
300 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
4 forskellige pastafarver (fx. Pink, Violet, Yellow og Green fra Wilton)
Evt. lidt krymmel til at drysse på toppen

Pisk smør og sigtet flormelis godt sammen til en lækker masse. Tilføj herefter vaniljepasta og pisk igen.
Fordel frostingen i 4 skåle og farv dem i hver sin farve. Skålen med ivory-frosting, skal være en lidt mindre portion.
HUSK kun at tilføje meget lidt farve, hvis du også ønsker at det skal være pastelfarver.
Frostingen puttes på sprøjteposer med tyller og så er du klar til at dekorere dem som du vil.
Jeg bruger tyller fra Wilton: 2D (pink), 1M (violet), 4B (yellow) og 6B (green). Brug blot dem du har.

SAMLING

Evt. crispy chokoladeperler
Evt. krymmel i sølv og perlemor

Den første bund placeres i en springform/kagering (20 cm) med kageplast i kanten og bagepapir i bunden.
Smør bunden med chokoladeganche og hæld evt. lidt crispy chokoladeperler ovenpå og tryk dem let fast.
2/3 af moussen fordeles ovenpå og den anden bund lægges herefter forsigtigt ovenpå.
Resten af moussen hældes over kagen. Sæt kagen på frys til den har sat sig.
Smør kagens sider op med lidt frosting (vælg de farver du kan lide).
Lav herefter rosetter og dutter med det resterende frosting og drys evt. med lidt krymmel.

Skriv et svar