Hindbærsnitter som vi kender dem. Helt klassiske, enkle og nemme at lave. Jeg har dekoreret dem lidt mere festligt end de (måske?) plejer at være, men ellers er de ligeså klassiske som du kender dem.
Det her er en af de opskrifter hvor børn nemt kan være med og så tager de ikke spor lang tid at lave. Ydermere kan hindbærsnitter jo udstikkes i præcis den form du ønsker og du kan dekorere dem med det du har i skuffen.
Mørdejsbundene har fået en omgang vanilje hvilket kun gør dem bedre. Du kan samle dem med hindbærmarmelade som jeg eller også kan du vælge en helt anden. Det skal stå dig frit for, men jeg er ret vild med den klassiske.
Hvis du følger med på Instagram kan du i et af mine højdepunkter (mørdej) finde en step-by-step guide til hvordan du laver hindbærsnitter som mine. Jeg viser desuden et par tips som måske vil gøre det bare lidt nemmere for dig at lave.
Kærligst fra Nip
HINDBÆRSNITTER (ca. 20 stk)
VANILJE BUNDE
300 g hvedemel
80 g flormelis
1 nip salt
175 g koldt smør
1 æg
1,5 tsk vaniljepasta (kan erstattes med vaniljesukker)
Hvedemel, flormelis og salt blandes i en stor skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Tilføj æg og vaniljepasta og saml sammen. Husk kun lige at samle dejen hurtigt, den må ikke æltes for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i min. 30 minutter. Den kan også ligge til næste dag.
Tænd ovnen på 200 grader. Når dejen er kold rulles den ud (2 mm) og udstikkes til fine runde cirkler.
Bag bundene i ca. 8 minutter til de er godt gyldne og lad dem køle helt af.
NIPS TIPS! Du kan bruge en alm. udstikker, en med en sjov form eller evt. bare et glas eller hvad du har.
SAMLING & DEKORATION
Hindbærmarmelade
Past. æggehvider (kan erstattes med vand)
Flormelis
Farver
+ evt. pynt på toppen
Halvdelen af bundene vendes med bunden op og der smøres et lag hindbærmarmelade på.
Bland past. æggehvider og flormelis sammen i to skåle til glasur og tilføj lidt farve i hver skål.
Dekorer de resterende bunde med glasur og drys evt. med lidt pynt på toppen. Saml nu hindbærsnitterne, to og to.
Hvor langtid før de skal spises, kan de samles?
Kære Nip.
Jeg er helt vild med dine opskrifter.
Jeg vil lige høre dig om hvilke farver du bruger og hvor mange æggehvider ?
Bedste hilsener, Karen
Hej Karen,
Jeg mener det er ‘Lemon Yellow’ og ‘Violet’ jeg har brugt 🙂 Jeg tager fx bare én past. æggehvide og lidt flormelis, så det passer i konsistensen. Hvis der er for lidt tilføjer jeg lidt mere af begge dele.
Mange Hilsner
Nip
Hej Nip. Vil man kunne udstikke og bage bundene nogle dage før man skal bruge dem?
Hej Simone,
Ja det kan du godt, hvis du opbevarer dem i en helt tætlukket dåse, så de ikke bliver bløde. Fx en kagedåse 🙂
Mange Hilsner Nip
Kan man fryse den ene halvdel af dejen, så den kan bruges senere?
Hej Emma.
Yes det kan du hvert fald – det gør jeg også engang imellem 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip, hvor ser de bare dejlige ud, dem må jeg simpelthen prøver kræfter med i weekenden. Hvis nu jeg kun bruger halvdelen af dejen, er der så nok dej tilbage til, at jeg ville kunne bruge den anden halvdel til en tærte på ca. 20 cm?
Vh Emma
Hej Emma,
Hvor dejligt at høre. Ja der er dej nok til at lave en tærte på 20 cm + hindbærsnitter 🙂
Mange Hilsner Nip