Du skylder virkelig dig selv at prøve denne Nutella cheesecake. Den stryger direkte ind på 1. pladsen for cheesecakes, hvis du spørger mig. Av av av det er godt!

Og ved du hvad? Den er også nem! Det er da win-win. Du kan bruge lige den slags kiks og den slags dekoration du har lyst til. Jeg er vild med bastonekiks og jordbær, så derfor blev det en del af min cheesecake.

Selve kagen indeholder 700 g Nutella og hvis du laver rosetterne på toppen, så er det tæt på at der er 1 kg Nutella i kagen. Det er en vaskeægte lille kaloriebombe, men den er det værd. Den er god og det synes de søde personer jeg har foræret den til heldigvis også.

Du ønskes den dejligste weekend,
Kærligst fra Nip


NUTELLA CHEESECAKE (ca. 10-12 personer)

BASTOGNE KIKSEBUND
90 g smør
180 g bastogne kiks

Smelt smøret i en kasserolle og sæt det til side.
Blend (eller knus på anden vis) kiksene til fine krummer og bland dem med det smeltede smør.
Pres kiksemassen ned i bunden af en springform (20 cm) med bagepapir i bunden. Sæt den på køl.

NUTEELLA CREAMCHEESE
500 g cream cheese (fx. Philadelphia Original)
75 g flormelis
500 g Nutella
1 tsk vanilje essens
1 spsk mælk eller fløde

Pisk cream cheese og flormelis godt sammen og tilføj herefter de resterende ingredienser. Pisk igen.
Sæt kageplast i kanten på springformen og fordel nu Nutella cream cheese massen oven på kiksebunden.
Kagen sættes i køleskabet i et par timer til den har sat sig godt.

NUTELLA GANACHE
100 g piskefløde
200 g Nutella

Varm piskefløde op til lige under kogepunktet og hæld det over Nutellaen.
Lad det stå i 1 minut og rør det herefter til en lækker ganache. Hæld det over kagen og sæt den på køl eller frys.
Når kagen har sat sig efter et par timer kan kagen befries fra formen. Dekorér evt. med halve friske jordbær.
NIPS TIPS! Hvis du ønsker at lave rosetter af Nutella frosting, så finder du opskriften her.

2 comments on “Nutella Cheesecake”

Skriv et svar