Så er der dømt forår i form af disse gul flødeboller med passion og vanilje. De passer perfekt til den lyse årstid og med det gule chokoladeovertræk bliver de ekstra forårsfine.

Flødeboller er slet ikke så svært som det kan lyde til og hvis du synes det er nemmere at støbe dem i chokoladeskaller kan du også gøre det. I så fald støber du blot en chokoladeskal og sprøjter skum i denne og tilføjer bunden til sidst.

 

Passionsfrugtsaft kan du købe online som puré eller presse direkte fra friske frugter. Det smager simpelthen så godt og tilføre lidt syre til de ellers søde flødeboller.

Jeg har brugt en lidt speciel tyl til at lave disse, men det kan ikke anbefales. Skummet har lidt svært ved at hæfte til bunden, så hvis du ikke er hærdet i at lave flødeboller, så vil jeg anbefale at du anbefaler en rund/glat tylle. Det vil gøre det nemmere for dig når de skal dyppes.

På Instagram har jeg lavet højdepunktet ‘blandet’, hvor du kan se hvordan jeg har lavet flødebollerne. Der er step-by-step billeder af processen, som forhåbentlig kan gøre det nemmere for dig at følge med.

Kærligst fra Nip


FLØDEBOLLER MED PASSION (ca. 15-20 stk)

MARCIPANBUNDE
300 g marcipan
En smule flormelis

Start med at tænde ovnen på 190 grader.
Rul marcipanen ud i en smule flormelis og udstik ca. 15-20 bunde (ca. 4-5 cm i diameter).
Bages i ca. 6-8 minutter til de er let gyldne og køles herefter af.

PASSSIONSFRUGTSKUM
110 g glukosesirup
250 g sukker
1/2 tsk vaniljepasta
20 g vand
60 g passionsfrugtsaft
20 g sukker
145 g past. æggehvider

Glukosesirup, sukker, vaniljepasta, vand og passionsfrugtsaft bringes i kog til 117 grader.
Imens at lagen koges op, piskes de 20 g sukker og past. æggehvider ved lav hastighed til skum.
Hæld den 117 grader varme sukkerlage, i en tynd stråle, direkte ned i æggehvide-skummen, imens at der piskes ved høj hastighed. Det piskes i ca. 5-7 minutter til skålen ikke længere er så varm og skummen er helt stiv.
Hæld det på en sprøjtepose med en stor tyl. Sprøjt skummet på bundene og lad dem tørre i 15 minutters tid.
NIPS TIPS! Jeg har brugt en Wilton 1M-tyl, men det kan anbefales at anvende en rund, da det er nemmere.

CHOKOLADEOVERTRÆK
300 g hvid chokolade
30 g kakaosmør (kan undlades)
En knivspids gul pulverfarve

Temperer chokoladen sammen med kakaosmør og pulverfarve, som dog kan undlades hvis ikke du har det.
Kakaosmør gør det nemmere for dig at dyppe flødebollerne, da chokoladen bliver en anelse tyndere.
Hæld chokoladen i et glas og dyp flødebollerne. Dekorér evt. med spiselige blomster og lidt guld støv.
Opbevar flødebollerne på køl i en kagedåse eller lignende, hvis ikke du spiser dem alle med det samme!

12 comments on “Flødeboller med passion”

  1. Hej Nip 🙂

    Hvilken hvid chokolade har du brugt?

    Jeg har forsøgt mig med chokoladen fra Princip, men jeg synes den er ufatteligt tykt på trods af rigelige mængder kakaosmør. Kan det have noget at gøre med selve varianten?

    Mvh Sophie

    • Hej Sophie,
      Jeg har brugt den hvide fra Callebaut. Du kan bl.a. finde den hos Bagebixen 🙂 Det kan bestemt godt have noget med kvaliteten på chokolade at gøre er jeg sikker på, men hvor er det træls at din var for tyk. Øv!
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Amar,
      Tusinde tak 🙂 Nej det kan du ikke, desværre. Du kan anvende lidt kokosolie eller også kan du dyppe direkte i chokoladen.
      Mange Hilsner Nip

  2. Kan man bruge passionfrugtsirup istedet for passionfrugtsaft? I så fald hvor meget ville du tro man skulle bruge?

    • Hej Andrea,
      Du kan erstatte direkte med passionsfrugtsirup, men det bliver lidt sødere end med saft 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

    • Hej Andrea,
      Ja det kan du godt, men det vil blive mere sødt end hvis du bruger passionsfrugtsaft 🙂
      Mange Hilsner Nip

  3. Hej Nip, sikke nogle fine flødeboller Dem skal jeg helt sikkert lave til påske. Hvor mange passionsfrugter tror du der skal til for at få 60gr saft?

    • Hej Janna,
      Tusinde tak, hvor er du sød! Det er altid svært at sige, da det kommer an på deres størrelse. Jeg tror du får nok hvis du køber 7-10 stk.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar