Jeg har ikke en stopknap når det kommer til disse små macarons med kaffeganche. De er simpelthen bare uimodståelig gode og så er de helt chewy indeni og sprøde udenpå. Præcis ligesom en macaron skal være.
Jeg har virkelig spist min del macarons, men jeg kan blive ved og ved og ved. Disse er som sagt med en lækker kaffeganache lavet på stærk hjemmebrygget kaffe og mælkechokolade. Hvis du mere er til en anden slags fyld, så kig eventuelt på disse.
Faktisk har jeg lavet denne portion fordi at jeg skal bruge dem i forbindelse med en kaffe-dessert, så du kan altså også sagtens kombinere dem med kage, is eller andet godt. De er små og mundrette og så må man spise ekstra mange, er det ikke sandt?
Kærligst fra Nip
MACARONS MED KAFFEGANACHE (ca. 30 stk)
MACARON-SKALLER
90 g mandelmel
150 g flormelis
10 g kakaopulver
80 g æggehvider
5 spsk sukker
Blend mandelmel og flormelis til det er helt fint, og sigt både det og kakaopulver sammen.
Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt herefter sukker lidt af gangen til det er en stiv marengsmasse.
Vend kakao-mandelmel og marengsmasse sammen til en homogen masse.
Macaronmassen må ikke være så tynd at den løber, men heller ikke så tyk at den står som marengstoppe.
Sprøjt cirkler på et par bageplader med bagepapir. Husk at lave lidt plads mellem hver.
Bank pladerne hårdt ned i et bord for at fjerne eventuelle luftbobler.
Lad dem herefter tørre ved stuetemperatur i ca. 30-45 min.
Tænd ovnen på 140 grader og bag dem i ca. 13-15 minutter. Dette afhænger meget af ovnen.
Lad makronerne køle helt af inden at de forsigtigt løftes af bagepapiret.
KAFFEGANACHE
130 g mælkechokolade (hakket)
80 g piskefløde
20 g stærk kaffe (friskbrygget)
20 g glukosesirup
Kom chokoladen i en skål.
Varm piskefløde, kaffe og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i cirka 1 minut før den, fra midten af skålen, røres helt ensartet. Stilles herefter på køl i et par timer.
Hæld det på en sprøjtepose med rund/glat tyl og sprøjt det nu ud mellem macaron-skallerne.