Forleden lavede jeg både disse skumfiduser OG denne smukke pink cheesecake med granatæble, i selskab med Martin. Den blev særdeles god og derfor deler jeg nu opskriften med jer, for granatæble er altså ret så fantastisk i en cheesecake.

Selve kagen består af en sprød kiksebund med lakrids, en syrlig granatæblecurd (som er skjult), granatæble-ostemasse samt granatæble gele på toppen. Den er dekoreret med friske granatæblekerner, chokoladekugler, citronmelisse og marengs. Kagens fine snit kan ses til sidst i dette indlæg.

Jeg håber at I har mod på at kaste jer ud i denne fine cheesecake. Jeg er sikker på at den vil vække opsigt.

Kærligst fra Nip


CHEESECAKE MED GRANATÆBLE (10 personer)

GRANATÆBLECURD
1 blad husblas
Saft af ét granatæble
70 g sukker
1 økologisk citron
1 æg
50 g smør

Start med at udbløde husblas i koldt vand.
Kog granatæblesaft, sukker, citronsaft samt citron skal i ca. 10 min. Sigt der herefter til en sirup.
Hæld det tilbage i gryden og pisk nu æg og smør i massen. Pisk i ca. 5 min. til det tykner.
Smelt husblassen i og hæld nu curden i en foret form (18 cm) og sæt den i fryseren til den har sat sig helt·

LAKRIDS KIKSEBUND

240 g digestive kiks
120 g smeltet smør
2 tsk groft lakridspulver (fx Johan Bülow)

Blend digestive kiks til helt fine kiksekrummer, tilsæt smeltet smør og lakrids og rør godt rundt i det.
Tryk massen godt ned i en springform/kagering (20 cm) foret med kageplast.
Tag den frosne granatæblecurd (18 cm) og læg den ovenpå kiksebunden. Sæt formen i fryseren igen.

FYLD
4 blade husblas
500 g flødeost (fx Philadelphia Original)
200 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
2,5 dl piskefløde
Saft af én citron
Saft af ét granatæble (friskpresset)

Start med at udbløde husblas i koldt vand.
I en skål piskes flødeost, sukker og vaniljekorn sammen. Piskefløde tilsættes herefter imens der piskes.
Varm citronsaft og granatæblesaft op. Smelt husblassen heri og lad det køle lidt af.
Rør ca. 1 spsk ostemasse i og rør det godt rundt.
Herefter hældes det over i skålen med ostemasse, og der røres til det er en homogen masse.
Hæld det hele ovenpå bunden med curd og sæt nu formen i fryseren eller køleskabet til den har sat sig.

GRANATÆBLEGELE
1 blad husblas
1 dl granatæblesaft (gerne friskpresset)

Udblød husblas i koldt vand.
Varm granatæblesaft op og smelt husblassen i. Lad det køle til det er håndvarmt.
Hold en stor grydeske over kagen med bagsiden opad, og hæld rabarbersaften ned på skéen.
På den måde sikre du at én stråle ikke rammer ned i kagen og evt. laver et hul i den.
Sæt kagen i køleskabet til rabarbergeléen har sat sig, og dekorér herefter som du ønsker.

14 comments on “Cheesecake med granatæble”

  1. Fantastisk flot kage!
    Hvor stir var formen til selve kagen? Du skriver curden støbes i en 18 cm form, så jeg tænker kagen må være 20 eller 22? Eller?
    Og kan man lave curden feks en uge før og så bare lade den blive i fryseren ind til kagen skal samles?
    Tak

    • Hej Malin,
      Tusinde tak for de pæne ord. Curden er 18 cm og kagen er 20 cm 🙂 (Det står også lidt længere nede i opskriften).
      Du kan sagtens lave curden en uges tid eller mere før, og så bare lade den være i fryseren indtil du støber hele kagen.
      Mange Hilsner Nip

  2. Kære Nip.
    Tusind tak for lækre opskrifter!
    Hvor længe vil to amatørbagere ca. være om at lave sådan en fantastisk kage?

    • Hej Maja,
      Tak for din søde besked, den gør mig glad!
      Altså selve curden skal I lave først, da den skal fryses, og herefter tager det ikke så lang tid når I er to.
      Samlet set tror jeg at I vil bruge ca. 2 timer på den, men I skal huske at hygge jer og ikke stresse 😉 Det er vigtigt.
      Kærligst fra Nip

      • Kære Nip
        Tak for svaret. Er de 2 timer inklusiv køl af de forskellige elementer? Altså vil man kunne nå at bage den på en eftermiddag, og spise den om aftenen?
        Knus 🙂

        • Hej Maja,
          Du kan sagtens nå at bage den på en eftermiddag og spise den samme aften, men 2 timer er nok lige i underkanten, da Martin og jeg allerede havde støbt ‘curden’. Så måske 3 timer, men du kan lave en masse andre ting imens at de forskellige elementer er på køl. Du kan hvert fald snildt lave den samme dag som den skal spises 🙂
          Mange Hilsner Nip

  3. Hej Nip.

    Lækker lækker kage.

    Jeg er ikke så meget for lakrids i mad. Har du et forslag til, hvad man evt ellers kunne komme i kanel ?

    Ps er adopteret fra Sri Lanka ligesom dig, så da du lavede øen Sri Lanka i den store bagedyst, der fældede jeg altså lige en tåre.

    Keep up the good work. Du er for sej

    Mange hilsner Trine

    • Hej Trine,
      Mange tusinde tak. Du kan evt. bruge lidt friskrevet øko citronskal i bunden. Og kanel er selvfølgelig også en mulighed 🙂
      Årh det var godt nok sødt sagt, tak for alle de pæne pæne ord. God aften til dig.
      Mange Hilsner Nip

  4. Hejza
    Ville lige prøve en anden cheescake igen så faldt over din med lakrids og granatæble men har lige et par spørgsmål☺️
    Når du skriver foret form hvad mener du lige meddet??? Og granatæble saft mener du så man skal presse kernerne så der kommer saft ud af det? V

    • Hej Lotte,
      Det betyder at den er foret med bagepapir i bunden og gerne kageplast i siderne. I forhold til granatæblesaft, så er det den friske frugt, hvor du presser saften ud af kernerne. Evt. ved at hælde kernerne i en si og så presse med en grydeske eller andet.
      Mange Hilsner Nip

  5. Uhmmm den ser altså lækker ud 🙂
    Jeg gad godt bo hjemme hos dig 🙂
    Lakrids i kiksebunden lyder dejligt og granatæble smager skønt.
    Tak for inspirationen.
    Tina

    • Hej Tina,
      Lakrids i kiksebunden og granatæble dertil er virkelig godt, det må du prøve 🙂
      Det var sørme sødt sagt, tusinde tak for de pæne ord.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Isabella,
      Der skal bruges ca. 3 stk i denne kage, alt efter hvor meget saft de giver 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar