I går var en særdeles god lørdag af slagsen, for i går har jeg både lært at lave skumfiduser med hindbær og lakrids. Det er meget nemmere end jeg havde troet og de smager sådan helt overdrevet sindsygt godt.

SÅ godt at du ikke har lyst til at købe det igen faktisk. Det har jeg hvert fald ikke efter at jeg har smagt disse.

For noget tid siden spurgte Martin Wiese, I ved ham som lige har vundet Sukkerchok, om jeg kunne tænke mig at bage og lave søde sager med ham. Det siger sådan en suger-addict og et hygge-menneske som mig jo absolut ikke nej til, og i går lavede vi derfor den lækreste cheesecake OG disse skumfiduser med hindbær og lakrids.

Jeg synes det er skæppe skønt både at kunne lære fra sig, men også at lære en masse af en anden med samme interesse. Vi har allerede flere idéer i ærmet, så I kan godt glæde jer. Herunder får I vores opskrift på skumfiduser, som Martin har lært mig at lave.

Rigtig god søndag,
Kærligst Nip

 


SKUMFIDUSER MED HINDBÆR OG LAKRIDS

SKUMFIDUSER
9 blade husblas
330 g sukker
150 g glukosesirup
100 g vand
170 g past. æggehvider
20 g sukker
3 spsk frysetørret hindbær
3 spsk fint lakridspulver (fx Johan Bülow)
+ 1 pakke flormelis

Læg husblas i blød i koldt vand.
De 330 g sukker, glukosesirup og vand koges op til 117 grader i en gryde.
Husblassen smeltes i den brandvarme sukkerlage og der røres godt rundt.
Æggehviderne og de 20 g sukker piskes til en skummende masse.
Sukkerlagen hældes nu ned i imens at der hele tiden piskes.
Pisk i ca. 15-20 min indtil at massen er afkølet og opdel herefter massen i to portioner.

LAKRIDS SKUMFIDUSER

Si et godt lag flormelis ud på et stykke bagepapir i fx et ildfast fad eller en stor plastikbøtte.
Tilsæt fint lakridspulver i den anden portion skumfidusmasse og rør godt rundt.
Hæld det hele ud ovenpå flormelissen og drys nu mere flormelis ovenpå.
Tryk det godt ud, så det bliver et jævnt og pænt lag skumfidusmasse.
Lad det tørre ved stuetemperatur i min. 4 timer, men gerne natten over.
Skæres eksempelvis ud i firkantet stykker (som på billedet).

HINDBÆR SKUMFIDUSER

Si et godt lag flormelis ud på et stykke bagepapir (på en bradepande).
Tilsæt frysetørret hindbær i den ene portion skumfidusmasse og rør godt rundt.
Kom det hele på sprøjtepose med stor rund/glat tyl og sprøjt lange stænger ovenpå flormelissen.
Drys også med flormelis ovenpå.
Lad det tørre ved stuetemperatur i min. 4 timer, men gerne natten over.
Skæres ud i passende aflange stykker.

8 comments on “Skumfiduser med hindbær og lakrids”

    • Hej Mille,
      Ja det kan du godt, men det er lidt svært hvis ikke du kender konsistensen på det.
      Du kan evt bruge et alm. køkkentermometer hvis du har 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

  1. Skummende masse? Hvor længe ca, må man bare piske på fuld drøn ?

    Du skriver at man skal piske heletiden, når man hælder sukkerlaget i, hvor hurtigt? Har det nogen betydninger hvis man pisker på fuld drøn ?

    • Hej med dig,
      Vi piskede med ca. 80%-90% speed hele tiden, lidt mindre da sukkerlagen blev hældt i,
      så den ikke flyver udover det hele hvis den rammer piskeriset imens 🙂
      Du kan snildt piske på fuld drøn for at opnå en skummende masse.

      Mange Hilsner
      Nip

  2. Hej. De ser flotte ud Du skriver fint lakridspulver i opskriften, men det ligner lakridsgranulat, synes jeg. Hvilket har du brugt?
    Hilsen Laila

    • Hej Laila,
      Der er fint lakridspulver i selve massen, og så er de drysset med granulat/groft lakrispulver ovenpå 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Maria,
      Jeg vil tro at der blev omkring 50-60 stk, men vi spiste også en del undervejs og så kommer det an på hvor store de sådan cirkus er 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

Skriv et svar