Forleden lavede Martin og jeg disse søde og ret elegante (hvis jeg selv skal sige det) lagkagesnitter. Er de ikke blevet fine?

De er fyldt med hindbærmousse, limemousse og så er der en anelse matcha pulver i lagkagebundene. Det er overrraskende godt og overraskende nemt at lave. Vi håber at du kaster dig ud i disse. Det er en nem måde at lave kage til mange mennesker.

Matcha er en smag som kan dele vandene, men det passer eminent godt til lagkagesnitterne. Begge slags mousse er syrlige, hvilket både Martin og jeg er særdeles vilde med. Hvis du ønsker en anden mousse i dine snitter, så bruger du naturligvis bare den. Lov mig dog lige at prøve denne kombination – vi er pjattet med det og det er vores gæster også.

De kærligste bagehilsner,
Nip


LAGKAGESNITTER (ca. 20 personer)

LAGKAGEBUNDE
8 æggehvider
8 æggeblommer
120 g sukker
2 tsk vaniljepasta
120 g hvedemel
10 g matchapulver (kan erstattes af mel)

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side.
Herefter piskes æggeblommer, sukker og vaniljepasta til en luftig æggesnaps.
Hvedemel og matchapulver sigtes og vendes i æggesnapsen. Herefter vendes æggehviderne i. Lidt af gangen.
Fordel dejen i en stor firkantet springform (ca. 40 x 30 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 8-10 minutter.
Lad bunden køle af og flæk den, så du får to tyndere lagkagebunde.
Vask formen, læg bagepapir i bunden og kageplast i kanten af formen. Placér nu den første bund i formen.
NIPS TIPS! Du kan også starte med at bage halvdelen og herefter den anden halvdel. Så slipper du for at flække bunden.

HINDBÆR-RIBS MOUSSE
8 blade husblas
450 g hindbær og ribs
Saft af 1 citron
1,5 tsk vaniljepasta
100 g sukker
5 dl piskefløde
1 dl A38

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog bær, citronsaft, vaniljepasta og sukker op og lad det simre i ca. 5-7 minutter.
Stavblend og si det til en flot rød sirup og smelt husblassen heri. Lad det køle til stuetemperatur.
Piskefløde piskes til en let flødeskum og A38 piskes med. Vend sirupen i, lidt af gangen.
Hæld moussen over bunden og sæt kagen på køl i ca. 10 minutter og læg herefter den anden bund på. Sættes på køl igen.

LIME MOUSSE
5 blade husblas
5 økologiske limefrugter
2,5 dl A38
150 g sukker
1 tsk vaniljepasta
5 dl piskefløde (pisket til let flødeskum)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Riv limeskal på et fint rivjern og bland det md A38 i en skål.
Sukker, vaniljepasta og limesaft varmes op i en gryde til sukkeret er smeltet. Opløs husblassen heri og lad det køle.
Bland nu forsigtigt A38-limeskal delen med vaniljesirupen. Herefter vendes flødeskum i af flere omgange.
Hæld det over kagen og sæt den på køl i min. 2-3 timer eller gerne natten over.

DEKORATION
Matcha pulver
Ruby chokolade
Friske hindbær

Med en varm og skarp kniv skæres fine lagkagesnitter i ønsket størrelse.
Du kan også lave dem mindre end vi har gjort her og dermed få kage til flere mennesker.
Drys med matcha pulver og dekorér med ruby-chokoladensirkler og halve friske hindbær.

Skriv et svar