Det er ikke længe siden, at min kollega havde karamelsnitter med på arbejde. Det var hans kone som havde lavet dem og de var sådan helt latterligt gode. Det er en af de slags kager hvor det er helt umuligt at begrænse sig. Mere vil have mere.

SÅ meget mere at jeg nu selv har været igang med at lave dem, bare med få justeringer. Av av av de blev gode!

 

Egentlig minder snitterne meget om de Snickers Snitter jeg lavede i Den Store Bagedyst for to år siden. De ligner og smager lidt derhen af, og så alligevel ikke, for I disse karamelsnitter er der ikke peanuts, men blot et rigtig godt lag karamel. Det kan de fleste lide, er det ikke sandt?

Jeg har valgt at skære dem ud i aflange stykker, men du kan også lave dem til små hapsere i mindre stykker, da kagen mætter ret godt. Selv for en garvet kagespiser som mig. Jeg fik ca. 10-12 fine rektangler ud af denne kage (21 x 21 cm). Den er rigtig nem at lave og tager heller ikke lang tid at lave, udover at den lige skal køle og sætte sig lidt.

I ønskes alle en dejlig søndag,
Kærligst fra Nip


KARAMELSNITTER (10-12 personer)

CRUNCHY BUND
80 g sukker
160 g blødt smør
180 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker

Pisk sukker og blødt smør sammen til det er lyst og luftigt. Tilføj hvedemel og vaniljesukker, og pisk videre.
Pres dejen ned i en firkantet form (ca. 21×21 cm) og bag bunden i ca. 20 minutter ved 175 grader, til den er gylden.
Lad bunden køle lidt af imens du laver karamellen. Sluk endnu ikke for ovnen.

SALTKARAMEL
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 gram)
100 g smør i tern
50 g lys sirup
50 g brun farin
Flagesalt efter smag

Hæld alle ingredienserne (pånær salt) i en lille gryde og varm det forsigtigt op til karamellen småkoger.
Husk hele tiden at røre i gryden og lad det boble og tykne i ca. 5 minutters tid. Tilføj flagesalt og rør igen.
Karamellen hældes over bunden og kagen bages i ca. 10-12 minutter ved 175 grader.
Lad kagen blive helt kold før der kommer chokoladeganache ovenpå.

CHOKOLADEGANACHEE
30 g lys chokolade
200 g mørk chokolade
50 g smør
½ dl piskefløde

Smelt de 30 g lys chokolade, lad det køle lidt og hæld det så i lille sprøjtepose.
Smelt de 200 g chokolade og smøret i mikroovn eller over vandbad. Rør fløden i og hæld det over kagen.
Klip et lille hul i sprøjteposen med lys chokolade og lav mønster på kagen.
Lad det sætte sig og skær herefter kagen ud i små rektangler.

Skriv et svar