Det er ikke længe siden, at min kollega havde karamelsnitter med på arbejde. Det var hans kone som havde lavet dem og de var sådan helt latterligt gode. Det er en af de slags kager hvor det er helt umuligt at begrænse sig. Mere vil have mere.
SÅ meget mere at jeg nu selv har været igang med at lave dem, bare med få justeringer. Av av av de blev gode!
Egentlig minder snitterne meget om de Snickers Snitter jeg lavede i Den Store Bagedyst for to år siden. De ligner og smager lidt derhen af, og så alligevel ikke, for I disse karamelsnitter er der ikke peanuts, men blot et rigtig godt lag karamel. Det kan de fleste lide, er det ikke sandt?
Jeg har valgt at skære dem ud i aflange stykker, men du kan også lave dem til små hapsere i mindre stykker, da kagen mætter ret godt. Selv for en garvet kagespiser som mig. Jeg fik ca. 10-12 fine rektangler ud af denne kage (21 x 21 cm). Den er rigtig nem at lave og tager heller ikke lang tid at lave, udover at den lige skal køle og sætte sig lidt.
I ønskes alle en dejlig søndag,
Kærligst fra Nip
KARAMELSNITTER (10-12 personer)
CRUNCHY BUND
80 g sukker
160 g blødt smør
180 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
Pisk sukker og blødt smør sammen til det er lyst og luftigt. Tilføj hvedemel og vaniljesukker, og pisk videre.
Pres dejen ned i en firkantet form (ca. 21×21 cm) og bag bunden i ca. 20 minutter ved 175 grader, til den er gylden.
Lad bunden køle lidt af imens du laver karamellen. Sluk endnu ikke for ovnen.
SALTKARAMEL
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 gram)
100 g smør i tern
50 g lys sirup
50 g brun farin
Flagesalt efter smag
Hæld alle ingredienserne (pånær salt) i en lille gryde og varm det forsigtigt op til karamellen småkoger.
Husk hele tiden at røre i gryden og lad det boble og tykne i ca. 5 minutters tid. Tilføj flagesalt og rør igen.
Karamellen hældes over bunden og kagen bages i ca. 10-12 minutter ved 175 grader.
Lad kagen blive helt kold før der kommer chokoladeganache ovenpå.
CHOKOLADEGANACHEE
30 g lys chokolade
200 g mørk chokolade
50 g smør
½ dl piskefløde
Smelt de 30 g lys chokolade, lad det køle lidt og hæld det så i lille sprøjtepose.
Smelt de 200 g chokolade og smøret i mikroovn eller over vandbad. Rør fløden i og hæld det over kagen.
Klip et lille hul i sprøjteposen med lys chokolade og lav mønster på kagen.
Lad det sætte sig og skær herefter kagen ud i små rektangler.
kan man bruge karamellen i denne kage, til din kaffe kage? den karamel genache i den anden opskrift fungerer ikke for mig, ved ikke hvad jeg gør forkert.
er bange for om den vil begynde at løbe, i den anden kage?
hvad tror du?
Mvh Cecilie
Hej Cecilie,
Ja det kan du godt gøre 🙂 Øv at den ikke fungerer for dig.
Jeg håber det andet lykkedes. Jeg tror ikke at den vil løbe og hvis den gør, så er det jo også lidt lækkert 😉
Mange Hilsner Nip
Hej Nip.
Når man aldrig har prøvet noget som helst med salt, hvor meget eller hvor lidt skal man prøve sig frem med?
Kan almindelig salt bruges i en snæver vending?
Jeg har dog købt flage salt, men tænker også på andre kage situationer?
Stor hilsen fra Rita
Hej Rita,
Prøv dig frem med salt og smag til, men det er kun en smule, for ellers smager det kun af salt 🙂
Jeg bruger flagesalt, men du kan også godt bruge alm. salt hvis du har det.
Mange Hilsner Nip
Hvordan får du kagen ud af formen og laver de her flotte snit?
Hej,
Jeg skærer den fri med en skarp smal kniv 🙂
Mange Hilsner Nip
Hvor længe kan de holde sig på køl?
Det kan de godt i 3-4 dage synes jeg 🙂 Du kan også skære dem ud og smide dem i fryseren, for så at tage dem ud du skal bruge.
Min karamel blev grynet – hvad gjorde jeg forkert?
Hej Kristina,
Det kan jeg ikke rigtigt svare på, når jeg ikke har set dig lave det. Men måske den er kogt for meget.
Mange Hilsner Nip
Kan denne kage fryses?
Hej Joan,
Jeg har ikke prøvet at fryse den, men det tror jeg godt at du kan 🙂