Det kan godt være at der er lange udsigter til forår og sommer udenfor, men inde i mit køkken fortsætter det lidt endnu. Jeg har lavet disse små hyldeblomst desserter som smager af sommer. Det er vel også en måde at forlænge årstiden på?

 

Jeg har brugt forskellige former for dekoration, som jeg synes passer rigtig fint sammen på disse små desserter. Vær opmærksom på, at både den hvide chokoladecreme / mousse på toppen og de kunstige kaviar skal laves lidt før, da der er lidt forberedelsestid ved begge. Du kan også prøve at glaze dem eller gøre noget helt trejde? Jeg elsker disse forme og de er smadder-nemme at arbejde med. Vigtigt.

Jeg ønsker jer den dejligste weekend,
og håber at mine små hyldeblomst desserter kan hjælpe med at forlænge din sommer.

Kærligst fra Nip


HYLDEBLOMST DESSERT (10 personer)

HYLDEBLOMST-LIME MOUSSE
4 blade husblas
1 dl hyldeblomstsaft (koncentreret)
Saft af 2 limefrugter
75 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
3 dl piskefløde
150 g skyr (10 %)

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog hyldeblomstsaft, limesaft, sukker og vaniljekorn op og lad det simre i ca. 10 minutter. Smelt husblassen i.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt. Tilsæt hyldeblomstsirupen.
Hæld det hele i en fashion eclairform og sæt formen i fryseren til desserterne er gennemfrosne.

MØRDEJSBUNDE
150 g hvedemel
40 g flormelis
1 nip salt
1/2 æg
85 g koldt smør

Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med ægget. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Tænd ovnen på 175 grader. Når dejen er kold rulles den ud (2 mm) og stikkes ud med udstikkeren som hører til silikoneformen (hvor mousserne laves i). Bag bundene i ca. 10-12 minutter til de er gyldne.

DEKORATION
Velvetspray (hvid + lime grøn)
Hvid chokoladecreme med lime (opskrift)
Kunstig kaviar (opskrift)
Chokoladeperler
Sølvperler
Skovsyre

Spray alle de frosne mousser med henholdsvis hvid og lime-farvet velvetspray.
Dekorér med hvid chokoladecreme med lime (husk at lave den i god tid), sprøjtet med en lille rund tyl.
Til de kunstige kaviar har jeg brugt koncentreret hyldeblomstsaft istedet for rabarber, som der er i opskriften.

Skriv et svar