Det kan godt være at der er lange udsigter til forår og sommer udenfor, men inde i mit køkken fortsætter det lidt endnu. Jeg har lavet disse små hyldeblomst desserter som smager af sommer. Det er vel også en måde at forlænge årstiden på?
Jeg har brugt forskellige former for dekoration, som jeg synes passer rigtig fint sammen på disse små desserter. Vær opmærksom på, at både den hvide chokoladecreme / mousse på toppen og de kunstige kaviar skal laves lidt før, da der er lidt forberedelsestid ved begge. Du kan også prøve at glaze dem eller gøre noget helt trejde? Jeg elsker disse forme og de er smadder-nemme at arbejde med. Vigtigt.
Jeg ønsker jer den dejligste weekend,
og håber at mine små hyldeblomst desserter kan hjælpe med at forlænge din sommer.
Kærligst fra Nip
HYLDEBLOMST DESSERT (10 personer)
HYLDEBLOMST-LIME MOUSSE
4 blade husblas
1 dl hyldeblomstsaft (koncentreret)
Saft af 2 limefrugter
75 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
3 dl piskefløde
150 g skyr (10 %)
Læg husblas i blød i koldt vand
Kog hyldeblomstsaft, limesaft, sukker og vaniljekorn op og lad det simre i ca. 10 minutter. Smelt husblassen i.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med den græske yoghurt. Tilsæt hyldeblomstsirupen.
Hæld det hele i en fashion eclairform og sæt formen i fryseren til desserterne er gennemfrosne.
MØRDEJSBUNDE
150 g hvedemel
40 g flormelis
1 nip salt
1/2 æg
85 g koldt smør
Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med ægget. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Tænd ovnen på 175 grader. Når dejen er kold rulles den ud (2 mm) og stikkes ud med udstikkeren som hører til silikoneformen (hvor mousserne laves i). Bag bundene i ca. 10-12 minutter til de er gyldne.
DEKORATION
Velvetspray (hvid + lime grøn)
1 lille bitte potion hvid chokoladecreme med lime (opskrift)
Kunstig kaviar (opskrift)
Chokoladeperler
Sølvperler
Skovsyre
Spray alle de frosne mousser med henholdsvis hvid og lime-farvet velvetspray.
Dekorér med hvid chokoladecreme med lime (husk at lave den i god tid), sprøjtet med en lille rund tyl.
Til de kunstige kaviar har jeg brugt koncentreret hyldeblomstsaft istedet for rabarber, som der er i opskriften.
Hvis man laver din dessert hvor meget chokoladecreme skal man lave. Er set kun til pynt eller skal de dyppes i? Opskriften er jo med 1 l piskefløde?
Hej,
Det er kun til pynt, så det er virkelig lidt du skal bruge 🙂
Jeg ville nok max lave 1/8 eller måske 1/10, men det kan også være lidt “farligt” at lave for små portioner, da mængderne ikke altid vil passe. Jeg tænker at jeg i det nye år lige må få lavet en ny opskrift på creme til dutterne på denne dessert, så mængderne passer bedre.
Mange Hilsner Nip
Kunne man evt lave nok til at dyppe den hele i chokolade cremen?
Hej.
Du skriver at du tilsætter hyldeblomst sirup, men ikke hvor meget? Det står ikke under ingredienserne?
Mvh Louise
Hej Louise,
Sirupen er den som du laver af hyldeblomst + de andre ingredienser 🙂 Når den er afkølet vendes den i fløden. Jeg håber at det giver mening.
Mange Hilsner Nip
Hej. De ser utroligt fine ud og jeg vil gerne lave dem til nytår. Hvilken str. form fashion eclairform brugte du? Med venlig hilsen Joan
Hej Joan,
Tusind tak og hvor er det dejligt at du vil lave dem til nytår 🙂
Jeg mener at det er de her jeg har brugt: https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/fashion-eclaire-80
Glædelig jul og godt nytår.
Mange Hilsner Nip