Endelig er rabarbersæsonen igang, og det betyder altså masser af kager og desserter med netop det. Den første er denne rabarbertrifli dessert, som Martin og jeg lavede sammen forleden.

Vi lavede to store glas, som mættede en hel del, så denne opskrift kan også fordeles på 4 glas istedet, hvis I ikke er ligeså grådige som vi er. Men det er altså svært ikke at være, når det netop er tid for rabarber.

Sammen med vaniljeskum og en sprød crumble, så er dette altså en af mine nye favoritter denne sommer. Den kan selvfølgelig også laves med jordbærkompot, æblekompot eller lignende, så det er bare om at prøve det af. OG så er den altså nem. Altså en af de desserter man hurtigt kan lave når der kommer uventet besøg.

Vi har valgt at lave et chokoladelåg og kunstige rabarberkaviar for at gøre den lidt anderledes, men det kan godt undlades. Desserten smager ganske syndigt og sommerligt uden også.

Kærligst fra Nip


RABARBERTRIFLI (2-4 personer)

RABARBERKOMPOT
Ca. 6 rabarberstængler
Saft af 1/2 citron
4 spsk sukker
1 tsk vaniljepaste

Vask rabarberstænglerne og skær dem ud i små mundrette stykker.
Kom alle ingredienserne op i en gryde og lade det koge op i ca. 10-15 minutter.
Hold hele tiden øje – den skal gerne bevare lidt bid. Si herefter saften fra (og gem den til kaviar).
Rabarberkompotten skal herefter blot sættes på køl, indtil at desserterne skal anrettes.

RABARBERKAVIAR
3-5 dl smagsneutral olie
2 blade husblas
1 dl  rabarbersaft (overskydende fra kompotten)

Hæld olien i et højt glas eller en kande, og sæt det i fryseren i 30-40 min.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm rabarbersaften op og smelt husblassen deri. Lad den køle af til ca. stuetemperatur.
Kom den på en sprøjtepose (eller pipette), og lav forsigtigt dråber ned i den iskolde olie.
De små kaviarperler sætter sig imens de synker til bunds. Kom dem på køl indtil de skal bruges.

CRUMBLE
50 g smør
50 g mel
50 g mandelmel
50 g flormelis
Et nip salt

Start med at tænde ovnen på 180 grader (varmluft).
Bland alle ingredienserne sammen med fingrene og kom dejen på en bradepande med bagepapir.
Bag den i ca. 10-15 min. Husk engang imellem at røre rundt i det, så det hele får samme farve.
La den herefter køle helt af.

VANILJESKUM
2,5 dl piskefløde
1 tsk vaniljepaste (eller andet vanilje)

Pisk fløde og vaniljepaste til en lækker vaniljeskum og hæld det på en sprøjtepose.

ANRETNING
Rabarberkaviar
100 g ruby chokolade.

Skyl rabarberkaviarerne i en si under koldt vand, og så er de klar til anretning.
Hak chokoladen og temperér den i mikroovn eller over et vandbad til 31-32 grader.
Hæld chokoladen på en sprøjtepose og lav en masse cirkler/mønster på bagepapiret, så det danner et gitter.
Lad chokoladen sætte sig og udstik så runde cirker ud, som er lidt større end serveringsglasset.
Find glassene (enten 2 store eller 4 små) frem og lav så lag med henholdsvis: kompot, crumble og vaniljeskum.
Top glasset med et chokoladegitter og kaviar.

 

6 comments on “Rabarbertrifli”

  1. Hej.

    Jeg har en masse rabarber på frost, hvor mange gram skal der så bruges?
    Ellers fortrækker du kun de friske rabarber?

    • Hej Helle,
      Du kan godt bruge frosne 🙂 Ca. 250-300 gram vil jeg tro at vi brugte.
      Mange Hilsner Nip

  2. Hvis man vil lave jordbær kompot kan man så bruge den opskrift her til rabarber og bare komme jordbær i i stedet for??

    • Hej Anja,
      Ja det kan du sagtens gøre 🙂 Men pas på at de ikke bliver alt for møre. De skal nok ikke have så lang tid på komfuret.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Tina,
      Hvor er det dejligt at høre. Jeg har også allerede lavet den to gange siden i søndags 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar