Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
Vi kommer ikke udenom min yndlingskage, men denne gang som en glasdessert. Nemlig en jordbærkage serveret i glas. Det smager mindst ligeså godt i glas som det gør som kage, så jeg håber du har lyst at prøve denne sommerdessert.
Hvis du klikker dig ind på min Instagramprofil, kan du se hvordan jeg anretter desserterne i de smukkeste champagneglas. Det er ikke spor svært.
Denne opskrift er til ca. 6 personer, men jeg anrettede desserten i 4 champagneskåle og 2 i alm. skåle. Du kan gøre lige som du vil. Herunder deler jeg nogle tips til hvordan du kan gøre desserten ENDNU nemmere at lave. Den er heldigvis ikke svær at lave i forvejen, men hvis det skal gå stærkt så har jeg lige et par tips i ærmet du måske kan bruge.
Tips til at gøre det endnu nemmere:
– Køb en mazarinkage i stedet for at bage den selv (dog er den hjemmebagte bedst)
– Fordel konditorcremen i bunden af glasset med en ske (hvis du ikke har tyller og sprøjteposer)
– Hak chokoladen i stedet for at lave spåner (hvis du synes det er for svært eller for bøvlet)
Kærligst fra Nip
JORDBÆRKAGE I GLAS (6 personer)
KONDITORCREME
Korn af 1 vaniljestang
2 dl sødmælk
50 g æggeblommer
30 g sukker
0,5 dl sødmælk
25 g maizena
2 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
Start gerne med konditorcremen, da den skal køle ned.
Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 2 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, 0,5 dl sødmælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og kog cremen op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens.
Sæt cremen på køl i et par timer til den er helt kold.
Før servering tager du vaniljestangen op og pisker cremen godt. Vend flødeskum i.
Hæld det hele i en sprøjtepose med en stor takket tyl. Fx. Wilton 6B.
MAZARINKAGE
200 g blødt smør
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 økologisk citron
75 g mandelmel
175 g marcipan (groftrevet)
nip salt
3 æg
Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Riv marcipan på et groft rivejern og citronskal på et fint rivejern. Gem selve citronen til senere.
Pisk alle ingredienserne (pånær æg) sammen. Tilsæt herefter 1 æg af gangen og pisk mellem hvert æg.
Fordel dejen i en foret springform (ca. 22-23 cm) og bag den midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Lad kagen køle helt af.
ANRETNING
1 bakke jordbær
1 plade mørk chokolade
Evt. lidt spislige blomster
Find 4-6 flotte glas eller skåle frem. Jeg har brugt disse smukke champagneskåle.
Skær mazarinkagen ud i små firkanter og fordel dem i bunden af dine glas.
Sprøjt herefter dutter af konditorcreme ovenpå.
Vask og skær jordbær ud og fordel dem tilfældigt ovenpå.
Lav chokoladespåner. Læg en plade chokolade med bagsiden op og brug en sløv kniv til at skrabe spåner.
Fordel disse + evt. spiselige blomster øverst og så har du pludselige en fin jordbærkage i glas, som du kan servere.