Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
Denne her kage er og bliver min yndlings chokolade(mousse)kage. En gateau marcel påskekage – ja fordi det er påske meget snart. Det er en helt klassisk gateau marcel og så er den pyntet med påskeæg og chokoladespåner, så det ligner lidt en rede med æg.

Noget af det mest kendetegnende ved denne bombe af en chokoladekage er, at både bund og top er lavet af chokolademousse. Den ene del er bagt og den anden støbes herefter ovenpå.

Jeg har taget lidt step-by-step billeder, så I kan se hvordan det ser ud når jeg laver kagen. Jeg har brugt den store springform (26 cm) fra Sinnerup. Der er ca. kage till 12-14 personer i sådan en, så kagen er genial at have med til årets påskefrokost. Denne kager tager ikke lang tid at lave og er også nem lave. Egentlig kræver denne gateau marcel påskekage blot tid til at sætte sig på frys.

Kærligst Nip


GATEAU MARCEL PÅSKEKAGE (12-14 personer)

GATEAU MARCEL
300 g smør
300 g mørk chokolade af god kvalitet (hakket)
300 g sukker
275 g æggehvider
185 g æggeblommer

Start med at tænde ovnen på 175 grader (alm. ovn / konventionel).
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn og sæt det til side.
Pisk æggehviderne med 100 g sukker til det er helt stift, og sæt også det til side.
Pisk herefter æggeblommerne med 200 g sukker til en luftig æggesnaps.
Vend chokolade-smør blandingen i æggesnapsen til en ensartet masse.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i. Gerne af flere omgange, så luften bibeholdes.
Hæld halvdejen af dejen i en foret springform (26 cm) og bag kagen i ca. 25-30 minutter.

Den anden halvdel chokolademousse sættes på køl imens at bunden bages.
Når bunden er bagt og kølet helt af, sættes kageplast rundt i kanten på formen.
Den resterende del chokolademousse hældes over og kagen sættes i fryseren til den har sat sig.

DEKORATION
1 plade mørk chokolade
1 pose påskeæg

Brug en sløv køkkenkniv til at lave chokoladespåner.
Skrab spåner ved at trække kniven hen af pladen (mod dig selv).
Drys med chokoladespånerne ovenpå den iskolde kage og pynt med påskeæg.