Fik I også guf guf kage i folkeskolen?
Det gjorde vi og nu har jeg endelig testet mig frem til en (endnu) bedre opskrift end den halv-tørre kage vi fik i sin tid. I folkeskolen var det nemlig kun toppingen som vi syntes var sådan rigtig interessant, men jeg synes det er vigtigt at selve kagen også kan noget. Det kan denne her.

 

Jeg håber at du vil prøve. Den er SÅ nem at lave og tager ikke spor lang tid. Måske kender I guf guf kagen under navnet “den du ved nok”, hvilket må siges at være et mere moderne navn. Det er hvert fald relativt nyt i mine øre.

Jeg har bagt kagen i en springform, men du kan også gange opskriften op og bage den som en klassisk bradepandekage. På den måde er det hvert fald nemt at lave en større portion som kan tages med til skolearrangementer, skovtur eller andet. Mit håb er at I vil kunne lide guf guf kagen ligeså meget som vi gør herhjemme. Det er hvert fald ikke sidste gang den laves her hos os.

Kærligst fra Nip


GUF GUF KAGE (ca. 8 personer)

TOPPING
100 g smør
100 g flormelis
1 dl espresso (stærk kaffe)
2-3 spsk kakaopulver
3 spsk brun farin
1 tsk vaniljesukker
Et nip flagesalt
150-200 g kokosmel

Alt pånær kokosmel kommes i en gryde og varmes op til kogepunktet. Rør godt rundt i det.
Tag gryden af varmen og bland kokosmel i. Lad det køle af ved stuetemperatur imens du laver brownien.

BROWNIE
100 g smør
50 g mørk chokolade
2 æg
250 g sukker
1 tsk vaniljesukker
80 g hvedemel
30 g kakaopulver
Flagesalt efter smag

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn og lad det køle af.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggemasse og si herefter hvedemel og kakaopulver i.
Tilsæt herefter flagesalt samt smør-chokolade-blandingen og bland det hele godt sammen.
Brug en springform som er ca. 20 cm. For den med bagepapir i bunden og lidt smør i kanten.
Bag kagen i ca. 28-30 min. Hæld topping over brownien når den kommer ud af ovnen.
Lad den køle af på køkkenbordet og sæt den herefter i køleskabet – meget gerne natten over.

2 comments on “Guf Guf kage”

 1. Hej Nip
  Kagen ser lækker ud og den må jeg da bage. Jeg vil gerne bage den i en springform på 26 cm. Tror du jeg skal lave halv eller dobbelt portion?

  • Hej Pia,
   Så dejligt at du har lyst til det. Så tror jeg at jeg ville lave ca. 1,5 portion til en springform på 26 cm. Du kan evt. tage lidt brownie-dej fra og fylde i 1-2 cupcakeforme, så den ikke bliver alt for høj 🙂
   Mange Hilsner Nip

Skriv et svar