Den næste lille delikate dessert er nu klar, så I også kan lave den. Jeg har lavet citrondessert med pistacie og gjort mit ypperste for at de skulle ligne små citroner. Jeg synes det er blevet ganske vellykket.

De er syrlige fra citronerne, sprøde fra den lækre praliné og både hvid chokolade og vanilje tilføjer dem det søde element. Jeg håber at I vil kunne lide dem, og scroll så ned i bunden og se det virkelig fine snit.

Jeg har også tidligere givet mig i kast med både spejlblanke æbler og kirsebær, så hvis du også synes at det er sjovt at trylle med forskellige frugter og desserter på én og samme gang, så kan du også finde opskrifterne på dem her på min blog.

Jeg håber at du har mod på at kaste dig ud i denne lille lækre citrondessert med pistacie, for hvis du elsker syrlige kager som jeg, så tror jeg også at du vil være smaddervild med den.

Kærligst fra Nip


CITRONDESSERT MED PISTACIE (4 personer)

LEMONCURD
1,5 blad husblas
70 g sukker
Saft og skal af 4 økologiske citroner
1 æg
50 g smør i tern

Læg husblas i blød i koldt vand.
Sukker, citronsaft + citronskal og æg varmes op i en gryde.
Pisk hele tiden i massen og efter ca. 10 minutter vil det begynde at tykne.
Tag gryden af varmen og tilføj smør. Pisk stadig og tilføj herefter husblas.
Hæld det i minimum 4 af hullerne i den lille citronform og læg formen i fryseren til de er gennemfrosne.

PISTACIEDACQUOISE
80 g sukker
3 æggehvider
70 g pistaciemel (blendet pistacienødder uden skal)
25 g hvedemel
30 g flormelis

Vaniljekorn, sukker og æggehvider piskes til en blød marengs.
Pistaciemel og flormelis vendes i.
Smør det ud i et tyndt lag (max 1 cm højt) på et bagepapir. Bages ved 240 grader i 5 minutter.

PISTACIEPRALINE
50 g sukker
50 g vand
100 g pistacienødder (uden skal)
80 g hvid chokolade

Start med at tænde ovnen på 240 grader.
Sukker og vand koges til en gylden karamel.
Imens ristes pistacienødderne i ovnen i ca. 5-6 minutter.
Nødderne hældes i karamellen imens gryden fortsat står på blusset. Rør godt rundt.
Hæld det hele ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
Blend det hele indtil de naturlige olier kommer ud og massen er flydende og lind i konsistensen.
Smelt chokoladen og bland det med nødde-blandingen. Lad det køle lidt.
Smør det herefter ud i et lag ovenpå din pistaciedacquoise.
Når det har sat sig anvendes den lille røde udstikker til at udstikke fire (eller flere) bunde.

CITRONMOUSSE
2 blade husblas
1 dl citronsaft
Korn af 1/2 vaniljestang
60 g sukker
100 g piskefløde
100 g græsk yoghurt (10%)
Evt. en smule gul farve

Start med at udbløde husblas i koldt vand.
Citronsaft, vaniljekorn, sukker varmes op til lige under kogepunktet og husblassen smeltes i.
Fløden piskes til flødeskum, og den græske yoghurt tilsættes. Evt. også lidt farve.
Den afkølede citronsirup vendes i og moussen fordeles så det udgør ca. 2/3 af den store citronform.
Pres herefter først en frossen mini lemoncurd-citron ned i moussen og herefter en bund.
Sæt formen i fryseren til desserterne er gennemfrosne og kan vendes ud af formen.

DEKORATION
Gul velvetspray
Grønne citronstilke

Spray med velvetspray (efter anvisning på flasken) og sæt en lille stilk i hver.


Skriv et svar