Så er der barnedåbskage på programmet. Jeg fik nemlig den store ære af at lave tre af disse blå kager til en lille dreng som i går blev døbt.
Det er ikke ligefrem en klassisk barnedåbskage, men den blev lige som jeg ønskede mig den. OG forældrene blev glade, og det var det vigtigste.
Kagen er opbygget i en eclipseform som jeg knus-elsker, men har du ikke en sådan, så støv endelig moussen direkte ovenpå bunden med ganache. Byt farverne ud på glazen til fx lyserød, hvis du ønsker at kagen skal være til en barnedåb af en pige. ELLER bare den farve du vil have, for denne barnedåbskage kan bestemt også bruges i alle andre anledninger.
Rigtig god forårsmandag,
Kærligst fra Nip
BARNEDÅBSKAGE MED MARMORERET GLAZE (8 personer)
NØDDEBUND
30 g æggehvider
60 g sukker
30 g marcipan
50 g mandler
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker og æggehvider til en lys og stiv marengsmasse.
Riv marcipanen direkte ned i marengsen og vend det sammen.
Blend mandlerne til groft mandel-mel og vend det med marengsen. Det må gerne have lidt struktur.
Fordel dejen i en foret springform (14 cm) og bag den i ca. 15-20 min. Lad den køle helt af.
CHOKOLADEGANACHE
50 g fløde
100 g mælkechokolade
Varm fløden op til lige under kogepunktet.
Hak chokolade og hæld den varme fløde over og rør det til en homogen chokoladeganache.
Når bunden er kold smøres det ovenpå bunden og denne stilles i fryseren til ganachen har sat sig helt.
HINDBÆRMOUSSE
3 blade husblas
200 g hindbær
50 g sukker
Saften af 1/2 citron
2 dl piskefløde
100 g græsk yoghurt (10%)
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog hindbær, citronsaft og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele til en sirup, og smelt husblassen i. Lad det køle.
Pisk fløden til flødeskum og vend sammen med græsk yoghurt og herefter hindbærsirupen.
Hæld hindbærmoussen i en eclipseform og læg herefter bunden (med ganache nedaf) ned i moussen.
Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen og kan glazes.
OBS! Denne kage støbes på hovedet. Du kan også bare hælde moussen over bunden i en alm. form.
MARMORERET GLAZE + SPIDERGLAZE
2,5 blad husblas
1,3 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
125 g miroir gelé
Turkis pastafarve, mørkeblå pastafarve og sølv støv (eller de farver du ønsker)
+ 50 g miroir gele og hvid pastafarve (spiderglaze)
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sødmælk og sukker op til sukkeret er helt opløst. Smelt husblassen i.
Hak chokoladen og hæld det i en høj kande. Hæld mælkeblandingen over.
Tilføj miroir gelé, turkis farve og sølvstøv. Stavblend meget forsigtigt.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den.
Tag nu en sushi-pind (eller anden smal genstand), dyp den i mørk pastafarve og lav snirkler i den turkise glaze, så den bliver marmoreret. Pas på med at blande for meget.
Den blå glaze skal ramme en temperatur på ca. 34-35 grader før den er klar.
I en skål smeltes miroir gelé og hvid farve over vandbad.
Denne skal ramme en temp. på min. 34-35 grader, men må også være varmere.
Tag kagen ud af fryseren og læg den på noget, så glazen kan rende af i et fad.
Hæld den marmoreret glaze over kagen så den dækkes over det hele.
Dyp en stor paletkniv i den hvide glaze og stryg den helt forsigtigt henover den blå glaze.
Frem kommer en smuk spiderglaze til syne og kagen kan nu tø op på et fad i køleskab i 1-2 timer.
Dekorér lige inden servering med fx. spiselige blomster, bær, chokoladeperler eller andet.
Hej nip ☺️
Kan man lave kagen dagen inden og så glaze den på dagen man skal bruge den? ☺️
Hej Lise,
Ja det kan du godt gøre 🙂 Den skal bare stå i køleskabet indtil servering.
Mange Hilsner Nip
Hvor lang tid tager den cirka at lave? Og hvor lang tid tager det at få de forskellige ting til at sætte sig?
Hej Rosa,
Jeg vil sige omkring 6-7 timer inklusiv at kagen skal være på frost 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej kan man godt undvære marcipan i nøddebunden
Hej Mette,
Du kan prøve, men jeg tror ikke at den bliver helt ligeså lækker og saftig 🙂
Det bliver mere en marengsbund med nødder så.
Mange Hilsner Nip
Jeg har også en form på 23 cm. Du skriver at dejen til bunden deles i to så det kan man vel undlade i en større form. Men skal man så lave 1,5 eller 2 portioner af de forskellige slags fyld?
Hej Nikoline,
Det er vidst noget volapyk jeg har skrevet i den opskrift. Den er rettet nu så det passser 🙂 Godt du skrev, tak.
Mange Hilsner
Nip
Super flot kage som jeg vil lave til min søn’s barnedåb på lørdag.
Men lige et måske dumt spørgsmål.
Jeg har kun en springform på 23 cm. Kan jeg ikke sagtens bruge den og sp bare fordoble ingredienserne?
Hej Nina,
Tusinde tak 🙂
Det kan du snildt gøre. Enten skal du lave 1,5 eller også 2 portioner (dvs. dobbelt) 🙂
Mange Hilsner Nip
Hvad koster sådan en kage ca. I ingredienser?
Virkelig flot!!
Hej Maria,
Det ved jeg sørme ikke lige, da jeg har mange ting i mit køkken allerede 🙂 Tak for din søde kommentar.
Mange Hilsner Nip
Hej Nip! Ved du om man kan bruge en anden pastafarve til spiderglazen? Synes ikke jeg kan læse mig frem til det nogen steder
Hej Michelle,
Ja du kan bruge den slags pastafarve du har, evt også med pulverfarve i. Jeg anvender altid Wiltons, men andre mærker kan også snildt anvendes 🙂
Mange Hilsner Nip
Meget flot kage!
Hvor køber du de spiselige blomster?
Hej Camilla,
Lige nu kan du købe hornvioler mange steder, men spørg evt. din lokale blomsterforretning 🙂
Inco har også fine spiselige blomster.
Mange Hilsner Nip
Kan man bruge noget andet istedet for miroir gele? 🙂
Hej Anna,
Så skal du finde en helt anden glazeopskrift. Du kan nemt finde en anden på Google med fx kondenseret mælk og/eller glykosesirup 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip.
Jeg skal lave kagen til lørdag, og jeg ville bare høre dig om man kan glaze den om fredagen eller skal det helst være på dagen hvor den skal bruges?
Hilsen Camilla 🙂
Hej Camilla,
Du kan sagtens glaze den fredag, så sætter du bare kagen i køleskabet indtil du skal bruge den lørdag 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip
Hvor stor er din eclipse form, er den Ø 180 mm? 🙂
PS, det er sgu en flot kage!
Hilsen
Frederikke
Hej Frederikke,
Tusinde tak skal du have 🙂
Yes den er 18 cm og det er denne jeg bruger: https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/eclipse-silikone-oe-18-cm
Mange Hilsner Nip
Hej Nip.
Hvor finder du en springform på 14 cm henne? Jeg kan kun finde 12 og 16 cm alle steder
Hej Janni,
Her har jeg købt min: https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/forme-og-bageudstyr/ring-h-60-mm-oe-12-cm
Mange Hilsner Nip
Du skriver man skal bruge halvdelen af dejen til bunden og evt. kan bage den resterende del bagefter. Vil det sige at man faktisk kan få bunde til 2 kager ud af opskriften eller hvordan skal det forståes?
Det er en virkelig smuk kage 🙂
Hej Nathasja,
Yes det er korrekt, der er til 2 x bunde (14 cm pr. stk) 🙂 Og tusinde tak skal du have.
Mange Hilsner Nip
Hvor køber du miroir gelé henne? 🙂
Hej Fie,
Føtex og Bilka forhandler det 🙂
Mange Hilsner Nip
Meget smuk kage og lækkert indhold:-)
Hej Tina,
Tusinde tak skal du have, det er jeg glad for 🙂
Mange Hilsner Nip