Så er der barnedåbskage på programmet. Jeg fik nemlig den store ære af at lave tre af disse blå kager til en lille dreng som i går blev døbt.

Det er ikke ligefrem en klassisk barnedåbskage, men den blev lige som jeg ønskede mig den. OG forældrene blev glade, og det var det vigtigste.

Kagen er opbygget i en eclipseform som jeg knus-elsker, men har du ikke en sådan, så støv endelig moussen direkte ovenpå bunden med ganache. Byt farverne ud på glazen til fx lyserød, hvis du ønsker at kagen skal være til en barnedåb af en pige. ELLER bare den farve du vil have, for denne barnedåbskage kan bestemt også bruges i alle andre anledninger.

Rigtig god forårsmandag,
Kærligst fra Nip

 


BARNEDÅBSKAGE MED MARMORERET GLAZE (8 personer)

NØDDEBUND
50 g æggehvider
100 g sukker
60 g marcipan
50 g mandler

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker og æggehvider til en lys og stiv marengsmasse.
Riv marcipanen direkte ned i marengsen og vend det sammen.
Blend mandlerne til mandel-mel og vend det med marengsmassen. Det må gerne have lidt struktur.
Fordel ca. halvdelen i en foret springform (14 cm) og gør evt. det samme med den resterende del.
Bag bunden i 15-20 minutter til den er let gylden og lad den herefter køle helt af.

CHOKOLADEGANACHE
100 g fløde
200 g mælkechokolade

Varm fløden op til lige under kogepunktet.
Hak chokolade og hæld den varme fløde over og rør det til en homogen chokoladeganache.
Når bunden er kold smøres det ovenpå bunden og denne stilles i fryseren til ganachen er (næsten) stiv.

HINDBÆRMOUSSE
3 blade husblas
200 g hindbær
50 g sukker
Saften af 1/2 citron
2 dl piskefløde
100 g græsk yoghurt (10%)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog hindbær, citronsaft og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele til en sirup, og smelt husblassen i. Lad det køle.
Pisk fløden til flødeskum og vend sammen med græsk yoghurt og herefter hindbærsirupen. 
Hæld hindbærmoussen i en eclipseform og læg herefter bunden (med ganache nedaf) ned i moussen.
Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen og kan glazes.
OBS! Denne kage støbes på hovedet. Du kan også bare hælde moussen over bunden i en alm. form.

MARMORERET GLAZE + SPIDERGLAZE
2,5 blad husblas
1,3 dl sødmælk
120 g sukker
140 g hvid chokolade
125 g miroir gelé
Turkis pastafarve, mørkeblå pastafarve og sølv støv (eller de farver du ønsker)
+ 50 g miroir gele og hvid pastafarve (spiderglaze)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sødmælk og sukker op til sukkeret er helt opløst. Smelt husblassen i.
Hak chokoladen og hæld det i en høj kande. Hæld mælkeblandingen over.
Tilføj miroir gelé, turkis farve og sølvstøv. Stavblend meget forsigtigt.
Sæt stavblenderen skråt ned, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den.
Tag nu en sushi-pind (eller anden smal genstand), dyp den i mørk pastafarve og lav snirkler i den turkise glaze, så den bliver marmoreret. Pas på med at blande for meget.
Den blå glaze skal ramme en temperatur på ca. 34-35 grader før den er klar.

I en skål smeltes miroir gelé og hvid farve over vandbad.
Denne skal ramme en temp. på min. 34-35 grader, men må også være varmere.

Tag kagen ud af fryseren og læg den på noget, så glazen kan rende af i et fad.
Hæld den marmoreret glaze over kagen så den dækkes over det hele.
Dyp en stor paletkniv i den hvide glaze og stryg den helt forsigtigt henover den blå glaze.
Frem kommer en smuk spiderglaze til syne og kagen kan nu tø op på et fad i køleskab i 1-2 timer.
Dekorér lige inden servering med fx. spiselige blomster, bær, chokoladeperler eller andet.

10 comments on “Barnedåbskage med marmoreret glaze”

  1. Du skriver man skal bruge halvdelen af dejen til bunden og evt. kan bage den resterende del bagefter. Vil det sige at man faktisk kan få bunde til 2 kager ud af opskriften eller hvordan skal det forståes?

    Det er en virkelig smuk kage 🙂

    • Hej Nathasja,
      Yes det er korrekt, der er til 2 x bunde (14 cm pr. stk) 🙂 Og tusinde tak skal du have.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar