Som lovet deler jeg her den nemmeste opskrift på trøffelkugler med passion. Udover at være en nem opskrift er det også en nem måde at charme hele familien til jul .. eller en hvilken som helst anden anledning.

Hvorfor er de mon så nemme? Det er simpelthen fordi at chokoladeskallerne er støbt på forhånd og din eneste opgave er at lave fyldet og trille dem i dine yndlings-smage. Hvad venter du på?

Passionsfrugt er min ultimativt yndlingsfrugt, så derfor har jeg selvfølgelig anvendt den smag. Du kan også sagtens smage trøffelcremen til med en anden smag du kan lide og så handler det bare om at være kreativ med pynten. Det kunne desuden være rigtig flot at lægge trøffelkuglerne i en æske med et stort silkebånd og give i værtindegave. Hvem ville ikke blive glad for sådan en æske med søde sager?

Kærligst fra Nip


TRØFFELKUGLER MED PASSION (CA. 50 STK)

PASSIONTRØFFEL
200 g mælkechokolade
75 g piskefløde
50 g passionsfrugtsaft (frisk)
10 g smør

Hak chokoladen og hæld den i en skål.
Piskefløde og passionsfrugtsaft varmes op til lige under kogepunktet. Smør tilsættes og smeltes i.
Hæld det over chokoladen og lad det stå i 1 minut før det røres til en blank trøffelcreme.
Fyld det på en sprøjtepose (uden tyl) og lad det køle af ved stuetemperatur.

SAMLING
Chokoladeskaller
Crispy chokoladekugler
Mælkechokolade-knapper (én til hver af dem)
100 g mælkechokolade
Krymmel, kokos eller andet dekoration

Fyld alle chokoladeskallerne med trøffelcremen og lad der være plads til ca. 3-6 crispy chokoladekugler.
For at lukke skallerne lagde jeg en ‘mælkechokolade-knap’ i toppen af hver. Det behøver du ikke at gøre.
Sæt trøffelkuglerne på køl i 30 minutter.
Smelt mælkechokolade og tag lidt i håndfladerne. Herefter triller du forsigtigt og hurtigt kuglerne i hænderne.
Så snart de er dækket i chokolade triller du dem (med fx en gaffel) i krymmel, kokos eller andet.
Opbevar dine trøffelkugler med passion i en lufttæt beholder på køl.

Skriv et svar