I sidste uge var jeg til et receptionsevent, hvor jeg havde denne sommertærte med i værtindegave. En spiselig blomst, kan man vel også kalde det.
Efterfølgende har der været så mange som har spurgt ind til opskriften at jeg nu (endelig) har fået skrevet opskriften ned til jer. Jeg har valgt at dekorere dem på tre forskellige måder, så I også kan få lidt inspiration til pynten.
Tærten består af en sprød tærtebund med en saftig citronmazarin-masse. Ovenpå er der sprøjtet dutter af hvid chokoladecreme med friskrevet limeskal og vanilje. Efterfølgende er de dekoreret med bær, som bare altid er lækkert her i foråret og sommeren. Jeg spiser næsten bær og frugt dagligt på denne tid af året og denne tærte er da en god grund til at gøre det endnu mere.
Jeg håber meget at I har mod på at kaste jer ud i denne sommertærte. Det er en af de nemmere opskrifter, og det fancy hul i midten kan altså snildt undværes. Det var bare for at prøve at lave den på en ny måde.
I ønskes alle en dejlig søndag aften,
Kærligst fra Nip
SOMMERTÆRTE (6 personer)
HVID CHOKOLADECREME
1 blad husblas
2,5 dl piskefløde
1 tsk vaniljepulver eller vaniljepasta
50 g hvid chokolade (hakket)
1 økologisk limefrugt (kan undlades)
Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Varm fløde og vanilje op til lige under kogepunktet og smelt husblassen deri.
Hæld det over chokoladen og rør det til en homogen chokoladecreme. Riv limeskal direkte ned i cremen.
Dæk skålen med husholdningsfilm så det rører ved overfladen af cremen.
Sæt skålen i køleskabet til den er helt kold. Evt. over natten, men ellers nogle timer i køleskabet.
Chokoladecremen piskes luftig og stiv med ene elpisker og hældes på sprøjtepose med stor rund/glat tyl.
TÆRTEBUND
150 g hvedemel
40 g flormelis
1 nip salt
1/2 æg
90 g koldt smør
Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
Når dejen er kold rulles den ud og stikkes ud med en ca. 20 cm tærtering.
Lav derefter et hul i midten med en ca. 5-6 cm tærtering. husk at lave to strimler dej og læg i tærtens kant.
NIPS TIPS! Du kan også sagtens bage den som en alm. tærte (ca. 20 cm) uden hullet i midten.
CITRONMAZARIN
70 g smør (blødt)
60 g flormelis
50 g mandelmel
60 g groftrevet marcipan
Fintrevet skal af 1 økologisk citron
1 æggehvide
1 nip salt
Alle ingredienserne piskes godt sammen og fordeles i tærtebunden og bages ved 200 grader i ca. 20-25 min.
Tag tærten ud når den er gylden og lad den blive helt kold før du sprøjter dutter af hvid chokoladecreme på.
DEKORATION
Jeg har dekoreret kagerne på tre forskellige måder, men fælles for dem er at de er dekoreret med frugt på toppen.
Skal tærtebunden ikke forbages?
Hej Anna,
Nej ikke denne her 🙂
Hilsen Nip
Hej.
Hvis jeg bager tærten imorgen formiddag, men den først skal spises om aftenen, ville du så vente med at piske cremen og proppe den på til om aftenen? Eller kan den godt stå med det?
Hej Camilla,
Du kan faktisk gøre begge dele. Den kan sagtens stå med, men en nypisket creme er jo også altid lækkert 🙂
Mange Hilsner Nip
Tak for svar!
Bager du den på alm ovn eller varmluft? ☺️
Det gør jeg i alm. ovn 🙂
Hvad mener du med, at ‘fore kanterne med dej’ ?
Hej Kristine,
De tærteringe jeg bruger er blot en ring uden bund. Så når man har udstukket bunden, er det vigtigt at lave en strimmel tærtedej, og lægge i kanten. Du kan også bruge en alm. tærteform.
Mange Hilsner Nip