Jeg fik en masse chokoladeskildpadder med hjem fra arbejde, så nu har jeg selvfølgelig lavet en skildpaddekage.

Det er virkelig endnu bedre end det lyder, og både browniebunden og moussen smager meget af skildpadder.

Bunden består af en brownie på kæmpe chokolade skildpadder og moussen er også lavet på disse. Den er meget enkel og relativ hurtig at lave, så fortvivl ikke. Kagen kan dekoreres lige som man synes, men jeg synes at det er fint at dekorere med det som også anvendes i selve kagen, og derfor har jeg købt mini skildpadder til at toppe denne chokoladebombe af en kage med, og også en bakke jordbær.

Jeg havde kagen med til en af mine venner i Odense, som var så sød at lade os sove i hans lejlighed under Tinderbox i sidste weekend. Kagen skabte heldigvis glæde og var vidst nok hurtigt spist.

Rigtig god sommerdag til dig,
Kærligst Nip


SKILDPADDEKAGE (12 personer)

SKILDPADDE BROWNIE
150 g kæmpe chokolade skildpadder
150 g smør
150 g sukker
3 æg
75 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt kæmpe chokolade skildpadder og smør i en skål over vandbad.
Pisk imens sukker og æg til en lys og luftig masse og tilsæt choko-smør blandingen.
Vend mel i og vend det hele godt rundt.
Fordel det hele i en springform (24 cm) og bag den i ca. 25 minutter.
Lad kagen blive kold og tag så formen af. Vask formen og læg kagen tilbage, med kageplast i kanten.

SKILDPADDE MOUSSE
3 blade husblas
180 g kæmpe chokolade skildpadder
150 g piskefløde
+ 200 g fløde (pisket til flødeskum)

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.
Smelt kæmpe chokolade skildpadder i en skål over vandbad og sæt det til side.
Varm de 150 g piskefløde op og smelt smelt den udblødte husblas i den varme fløde.
Hæld herefter fløden over den smeltede chokolade imens der røres til det hele samler sig.
Flødeskum vendes med skildpaddecremen når denne er kølig og ikke smelter flødeskummet.
Hæld skildpadde moussen over den kolde skildpadde brownien og sæt den på køl til den har sat sig helt.

DEKORATION
1 bakke friske jordbær
1 pakke mini chokolade skildpadder

13 comments on “Skildpaddekage”

  1. Hej Nip

    Selvom det er et gammelt indlæg, håber jeg du ser min kommentar alligevel
    Jeg vil gerne bruge din mousse i en lagkage. Tror du jeg kan smelte 180 g skildpadder, opvarme de 350 g fløde og blande det sammen med chokoladen til det samler sig til en ganache, smelte de 3 blade husblas i, lægge film over og sætte det på køl for så at piske det op dagen efter? Eller er mængderne så ikke korrekte til det?

    Mvh. Mette

    • Hej Mette,
      Jeg ser alle kommentarer, så også din 🙂
      Umiddelbart ja, men jeg har ikke prøvet det selv. Men mon ikke og god ide med 3 blade husblas. Giv det et forsøg 🙂
      Mange Hilsner Nip

      • Hej igen
        Tak for dit svar Jeg var så heldig, at jeg skulle lave kage til både lørdag og søndag, så kagen til lørdag fik mousse efter opskriften, og kagen til søndag blev på den alternative måde. Begge dele fungerede super godt

  2. Hej, hvor høj bliver kagen sådan cirka – både bunden og cremen? 🙂 Det er lidt svært at se ovenfra..
    Bedste hilsner, Lorana

    • Hej Lorana,
      Ja det forstår jeg godt at du ikke lige kan regne ud. Jeg mener den er ca. 5 cm høj 🙂
      Mange Hilsner Nip

  3. Hej.
    Hvor lang tid går der ca til den har sat sig? Kan hele kagen eventuelt laves dagen før og så stadig være brandgod næste dag?
    Vh Christina

    • Hej Christina,
      Der går nok 2-3 timer til du kan være helt sikker på at den har sat sig (i fryseren).
      Den er BRANDGOD dagen efter den er lavet, så det kan du sagtens. De fleste af de kager jeg laver dem laver jeg dagen før de skal spises.
      Mange Hilsner Nip

  4. Hej Nip

    Jeg ELSKER simpelthen alle dine kager og jeg synes at du er vandvittig god til at pynte dem, så de ligner en million.

    Bruger du varmluft eller alm. Ovn når du bager?

    De bedste sommerhilsner
    Charlotte

    • Hej Charlotte,
      Årh tusinde tak for de meget søde ord, det betyder meget for mig.
      Jeg bruger altid alm. ovn. Rigtig dejlig sommer til dig også 🙂
      Mange Hilsner Nip

      • Hej Nip

        Tusind tak. Det er en kæmpe hjælp i forhold til ovnen osv. Kagen lykkedes og smagte himmelsk, mine to små piger elskede denne kage.

        Rigtig dejlig sommer til dig.

        Mange knus
        Charlotte

        • Hej Charlote,
          Hvor er jeg glad for at høre at det gik godt med kagen og at dine piger kunne lide den. Det gør
          mig glad. Rigtig skøn sommer til dig også 🙂
          Alle de bedste hilsner, Nip

  5. Jeg er ikke specielt skrap i et køkken. Kan man ikke bare smelte tingene i mikroovnen i stedet for over et vandbad, eller vil det blive grumset?
    Det fløde der skal bruges til flødeskum, skal det også være piskefløde?

    • Hej Michala,
      Jo det kan du også sagtens gøre 🙂
      Fløden til flødeskum skal også være piskefløde. God fornøjelse 🙂

      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar