Havtorn, hvid chokolade, appelsin og lakrids i en skøn kombination er hvad jeg giver dig en opskrift på her. Er det ikke bare nogle fine fine sommerfarver den har?

Jeg har længe gerne ville lave mere med havtorn, og nu fik jeg så lavet denne kage, som heldigvis bragte glæde.

En saftig lakridskage med appelsinskal, marcipan og hvid chokolade. En syrlig havtornmousse, havtorn gelehalvkugler, knasende marengs og smukke lakridskugler. Dét er en sommerkage som jeg har i sinde at lave mere end én gang i år, og jeg håber du er ligeså fristet af både udseende og smagskombination.

Mousserne på toppen kan laves i en anden form end denne, eller også kan hele moussen hældes over kagen. Kun din egen fantasi og pyntelyst sætter grænser.

Rigtig god og fin sommeraften,
Kærligst fra Nip


HAVTORNKAGE MED LAKRIDS & APPELSIN (12 personer)

LAKRIDSKAGE
150 g sukker
150 g blødt smør
150 g marcipan
3 æg
1 økologisk appelsin
100 g hvid chokolade
2 tsk groft lakridspulver (fx ‘Raw’ fra Johan Bülow)
50 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker, blødt smør og marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen.
Riv økologisk appelsinskal på et fint rivejern direkte i dejen. Gem selve appelsinen til moussen.
Hak den hvide chokolade og vend det i dejen sammen med lakridspulver og sigtet mel.
Fordel det hele i en springform (20 cm) og bag den i ca. 20-25 minutter. Lad kagen køle af.
Læg herefter kagen i midten af en springform (24 cm) med kageplast i kanten.

HAVTORNMOUSSE
5 blade husblas
400 g havtorn
Saft af 1 appelsin
130 g sukker
4 dl fløde
200 g skyr

Læg husblas i blød i koldt vand
Kog havtorn, appelsinsaft og sukker op og lad det simre i 5-10 min, inden at det stavblendes.
Si det hele, så der er en havtornsirup tilbage. Gem 1 dl til havtorn halvkugler (se nedenfor).
I den resterende sirup smeltes husblassen i og det hele køles ned til stuetemperatur.
Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med skyr.
Vend den afkølede havtornsirup i til en homogen mousse og hæld det over kagebunden.
OBS! Gem evt. lidt mousse og hæld det i en quenelleform eller anden form, så der er lidt til at pynte med.

HAVTORN HALVKUGLER
1 blad husblas
1 dl havtornsirup

Læs husblas i blød i koldt vand.
Varm havtornsirup langsomt op og smelt husblassen deri.
Hæld det i små halvkugleforme og sæt dem på køl/frys til de kan tages ud af formen.

DEKORATION
Tag kagen ud af fryseren og dekorér med havtorn halvkuglerne og de ekstra quenelle-mousser.
Lad kagen tø op i køleskab i 1-2 timer og dekorér kagen færdigt lige inden servering.

1 comment on “Havtornkage med lakrids og appelsin”

  1. Hej Nip! Jeg er lige igennem dit arkiv, da jeg skal bage til en konfirmation, og denne ser rigtig lækker og spændende ud! Tror du man kan undlade marcipan, eller erstatte det med noget andet? Der er nemlig en del med nøddeallergi til festen.

Skriv et svar