Sommer betyder masser af skønne røde bær, fløde og vanilje. Her er min fortolkning af rød grød med fløde. Jeg har givet den et twist og forvandlet den kendte dessert til en kage i stedet. Det er bestemt ikke dårligt, just saying.
Godt nok er sommeren her ikke helt endnu, men når solens stråler brager ind af vinduet er det da tæt på. Jeg er hvert fald klar til masser af sommerlige kager, denne inklusiv.
Hvor den klassiske udgave af rød grød med fløde som oftest er lavet på mange forskellige røde bær, har jeg valgt udelukkende at anvende jordbær. De har til gengæld fået et twist af basilikum og de to ingredienser gør det særdeles godt sammen. Det kan lyde spøjst hvis ikke du har prøvet det før, men jeg håber at du vil prøve det. En saftig mazarinbund med citron og vaniljemousse udgør resten af kagen og det er to sikre vindere – altid.
Kærligst fra Nip
RØD GRØD MED FLØDE (8 personer)
JORDBÆR-BASILIKUM KOMPOT
1,5 blad husblas
200 g friske jordbær
Saft af 1/2 citron
50 g sukker
10-15 friske basilikum blade
1 tsk sukker
Start med at udbløde husblas i koldt vand.
Skær jordbær i små stykker og kom dem i en lille gryde sammen med citronsaft og sukker.
Det hele varmes langsomt op til jordbærene er blevet møre og herefter smeltes husblassen heri.
Basilikumblade og 1 tsk sukker mortes til puré og tilføjes til jordbærkompotten.
Fordeles i en 16 cm rund form (fx rund silikone cylinderform) og sæt formen i fryseren til den er frossen.
MAZARINKAGE
100 g sukker
100 g blødt smør
100 g marcipan (groftrevet)
2 æg
Skal af 1 økologisk citron
1 nip salt
35 g hvedemel
Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Pisk sukker, blødt smør og groftrevet marcipan sammen og tilsæt herefter ét æg af gangen imens du pisker.
Til sidst tilsættes friskrevet citronskal, salt og sigtet mel og dejen vendes godt rundt.
Fordel det hele i en rund form (16 cm) og bag den i ca. 25-30 minutter. Lad kagen køle af før den bruges.
VANILJEMOUSSE
3 blade husblas
1 tsk vaniljepasta
1 spsk sukker
2,5 dl piskefløde
1 dl yoghurt natural / A38
Start med at udbløde husblas i koldt vand.
Vaniljepasta, sukker og 1/2 dl piskefløde varmes op og husblassen smeltes heri.
Pisk de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum og vend yoghurt i. Vend herefter vanilje-fløden i til en ensartet masse.
Læg kagen med kompotten ovenpå i midten af en rund form (20 cm) med kageplast i kanten og bagepapir i bunden.
Hæld vaniljemoussen over kagen, så den dækker hele kagen. Sæt den på køl til den har sat sig.
DEKORATION
Hvid chokolade
Friske jordbær (i kvarte)
Friske basilikumblade
Placér kagen på et kagefad eller tallerken.
Lav chokoladespåner ved at skrabe en køkkenkniv henover bunden af en blok hvid chokolade.
Skrab mod dig selv, men pas på at kniven ikke glider. Jeg bruger ofte en lidt sløv køkkenkniv til dette.
Drys chokoladespåner udover kagen – primært i kanten. Pynt yderligere med friske jordbær og basilikum.
Kan man bruge frosne jordbær?
Hej Tine,
Beklager det sene svar!
Ja det kan du hvert fald 🙂
Mange Hilsner
Nip
Jeg har prøvet at bage denne her kage, men der var langt fra nok mousse.
Faktisk måtte jeg lave endnu en portion for at kunne dække kagen.
Kan det skyldes at den form til moussen kun skulle have været en 18 cm og ikke en 20 cm form?
Mvh Jane
Hej Jane,
Øv hvor træls. Jeg har lavet det i 20 cm og jeg har set flere andre som også har lavet den i samme størrelse form. Jeg kan ikke helt sige hvorfor du ikke havde nok mousse, men godt du fik lavet noget mere. Jeg håber du kunne lide kagen 🙂
Mange Hilsner Nip