Hvis ikke rabarber og sommer rimer på hinanden, så ved jeg snart ikke. Denne her rabarberkage er så nem og så lækker på samme tid, at den er et must denne sommer.
Jeg har været så heldig at få masser af rabarber af både mine forældre og min kollega, så der kommer mange flere opskrifter lige om lidt.
Kagen består helt enkelt af en mazarinkage med masser af marcipan, en lækker konditorcreme med masser af vanilje, bagte rabarber og hvid chokolade på toppen.
Jeg kunne lige præcis klare at klemme denne kage ind i min opgaveskrivning, og så snart at jeg er færdig med opgaven, kommer der mange flere opskrifter igen. Både lemonade, rabarbertærte og en rabarberdessert i skål er på vej til jer.
Jeg ønsker jer en kagefyldt og solskinsrig weekend.
Kærlige tanker, Nip
RABARBERKAGE MED KONDITORCREME (12 personer)
MAZARINKAGE
175 g sukker
150 g blødt smør
3 æggeblommer
175 g hvedemel
75 g kartoffelmel
200 g marcipan, groftrevet
3 æggehvider
Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Sukker og blødt smør røres godt sammen, og æggeblommerne tilsættes.
Sigt hvedemel og kartoffelmel i og vend herefter den groftrevet marcipan i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i som det sidste.
Fordeles i en foret springform (ca. 26 cm) og bages i ca. 30-35 minutter til den er let gylden.
KONDITORCREME
Korn af 1 vaniljestang
2 dl sødmælk
50 g æggeblommer
30 g sukker
0,5 dl sødmælk
25 g maizena
2 dl piskefløde
Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 2 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende del mælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl.
Pisk fløde til flødeskum og sæt det til side indtil at cremen er helt kold.
Tag vaniljestangen op og pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
BAGTE RABARBER
500 rabarberstængler (rengjorte)
150 g sukker
150 g vand
saft af 1/2 citron
Skær rabarberstænglerne i 5-6 cm stykker, og vend dem rundt i sukker i en skål.
Læg det hele i et ildfast fad og hæld vand og citronsaft over.
Lyn-bag dem i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Lad dem køle af i fadet.
Hæld herefter saft og de bagte rabarber over i en bøtte og sæt det på køl.
DEKORATION
Fordel et godt lag konditorcreme oven på mazarinbunden.
Læg herefter de bagte rabarberstykker ovenpå og dekorér med hvid chokolade.
Skal rabarberne være dækket helt af vandet i fadet? Og skal væsken med rabarberne når de køler af?
Hej Mia,
Nej de behøver ikke at være dækket. Jeg hælder både saft og rabarber ned i en skål/bøtte når de køler, ja 🙂
Mange Hilsner Nip