Jeg havde fornøjelsen af at se program 4 sammen med ingen ringere end Danmarks nye darling og MESTERBAGEREN selv, nemlig Rosa. Hun havde i den grad fortjent forklædet, så det var helt fantastisk at hun efter at have leveret et sandt mesterværk kunne tage forklædet på.

I dag fortæller jeg om udfordringerne vi fik, og så deler jeg igen flere af mine egne billeder samt forhåbentlig en masse ny viden, som I måske ikke vidste om bagedysten. Læs endelig med!

Jeg har også skrevet om de andre programmer og du finder program 3 (HER), program 2 (HER) og program 1 (HER).

Mit formål er at I skal få lov til at se hvordan det er at være med i bagedysten og ikke mindst at vise jer mine billeder og fortælle historierne som de fleste ikke kender til.

I program 4 havde vi familietema som stod på pizzaer, bolsjer og wienerbrød. Jeg viser mine bagværker længere nede, og så kan I også høre lidt om hvem som desværre skulle programmet.

Stadigvæk vil jeg gerne svare på de spørgsmål I måtte brænde inde med, så send dem endelig, så tager jeg dem med næste gang jeg skriver.

Jeg ønsker jer en dejlig uge med masser af kage,
Kærligst fra Nip


BAG OM BAGEDYSTEN – PROGRAM 4

Søde søde Lisette skulle desværre forlade teltet i denne uge. Både hende, Jacob og jeg lå i bunden i denne uge, og denne uge blev det desværre Lisette der ikke længere skulle være med. Man sidder med ondt i mavsen når man venter på at Timm fortæller hvem som skal forlade teltet.
Jeg har haft det så hyggeligt med Lisette, og hun er virkelig et kærligt og dejligt menneske. Jeg har også mødt hendes børn og de er også helt enormt søde. Lisettes mand var så sød at købe hende en ny kjole for hvert program hun gik videre til. Er det ikke bare sødt? Billedet af os er fra program 2, inden at vi skulle igang med tærterne.

 

 

Dette billede giver helt 100% ingen mening, hvis ikke man kender historien, så den skal I få. Det er nemlig sådan at når vi er i teltet og skal have vores mesterværker bedømt kan det være ualmindelig koldt. DR-folkene er så søde at have varmeblæsere tændt så meget som muligt, men de bliver slukket når der optages. Derfor varmer vi ovnene op og lader ovnlågen stå åben, imens vi sidder og ser på at hinanden bliver bedømt. Jeg tog et billede så I kan se hvordan det ser ud på en iskold dag som det var da vi lavede program 4, som blev sendt i sidste uge.

 

 

Imens at bagedysten optages bor vi på et hotel ved Randers. Når Dag 1 (favorit + hemmelig udfordring) er overstået spiser vi aftensmad på slottet, inden at vi tager hjem til hotellet. Her kører vi pyjamas party med rødvin til. Næsten alle aftener er det hos Rosa at vi alle mødes og så sidder vi og sludrer løs om dagen der er gået. Det er skide hyggeligt lige at sidde sammen og drikke vin i nattøj og sludre lidt (meget).

 

 

Kirsten fyldte år imens at vi optog program 4, og dommerne havde lavet denne kage til hende. Er den ikke bare smuk? De overraskende hende imens at vi var igang med at spise frokost.
I teltet sang vi fødselsdagssang for hende og vagten havde pænt dækket hele festlokalet op. Det er i festlokalet at vi spiser morgenmad, frokost og aftensmad. Jeg er ret sikker på at Kirsten havde en fødselsdag som hun ikke glemmer, og det gør vi andre vidst heller ikke.

 

 

Der var en af jer som skrev til mig og spurgte mig om, hvem som spiser kagerne som vi bager, og om vi får lov til at smage på hinandens kager (og pizzaer, som det var i dette afsnit).
Når dommerne har bedømt kagerne bæres de op i festlokalet og her kan vi alle sammen smage vores egne og hinandens kager. Det er altid sjovt at smage hinandens kager, for vi hører jo en masse om dem inden ved bedømmelserne.
Der er rigtigt mange som er med til at producere hele programmet, så det er ikke bare os deltagere, dommerne og Timm som spiser. Der bliver ofte spist op, men hvis ikke der gør, så er det også muligt at tage smagsprøver med sig hjem.

 

 

Her ser I Rosas mesterværk og jeg ville ønske at I alle kunne smage det, for HOLD NU KÆFT hvor det smagte godt altså! De spandauer er de bedste jeg nogensinde har smagt. Jeg var meget heldig at Rosa var så sød at bage både spandauere og kanelsnegle da jeg (og flere af de andre deltagere) besøgte hende i Glyngøre for et par måneder siden. Rosa vandt MEGET fortjent mesterbagerforklædet og jeg græd næsten af glæde da jeg skulle fortælle i et interview hvor glad jeg var på hendes vegne.

 

 

FAVORITUDFORDRING:
Pizza var den første udfordring i program 4, hvor temaet var familiehygge. Jeg lavede en pizza som ikke rigtigt faldt i dommernes smag, men jeg synes nu selv at den smager ret godt. Dog har jeg aldrig tidligere bagt pizza, og jeg tænker egentlig også at fortsætte med at bestille dem. Vi fik besøg af de lokale og det var simpelthen så hyggeligt og rørende at de ville komme bare for at smage på vores pizzaer. Antons var den mest populære og det er fuldt fortjent. Den var saftsuseme god!

 

HEMMELIG UDFORDRING:
Jeg tror ikke at en eneste af os havde gættet at det var bolsjer vi skulle lave i den hemmelige udfordring, men hold nu op det var sjovt. Rosa leverer mange gode grin, men på DRs hjemmeside ligger der et lidt længere klip med det sjoveste klip. Den bolsjemasse var sku heller ikke til at styre, men det var helt nostalgisk at skulle finde saks og handsker frem igen. Helt som man gjorde det i SFO’n for 100 år siden. En hyggelig hemmelig udfording.

 

MESTERVÆRK:
Som jeg også siger i programmet, så ELSKER jeg wienerbrød. Alle slags. Dommerne kunne desværre ikke helt finde de 27 lag i mine, til trods for at de var der inden jeg lagde dem i ovnen. Gad vide hvor de er blevet af. Jeg lavede wienerkranse med hindbærremonce og konditorcreme, samt en crossaint med rabarberkompot og lakrids. Jeg savler næsten ned i tasteturet ved at skrive om wienerbrød, så jeg tror snart at jeg banker en dej op igen.

Skriv et svar