Da program 5 løb over skærmen i onsdags, havde jeg inviteret mine søde veninder på besøg.
Jeg skyndte mig i køkkenet og fik lavet småkager, brownie med blåbær og flødeskum, samt en appelsinkage med creamcheese frosting. Jeg tør nemlig ikke at invitere gæster uden at have kage på bordet.

Læs med hvis du er interesseret i hvad der skete af ting og sager under optagelserne til dette program, og se også hvilken udfordring Kirsten, Timm, Markus og jeg bevægede os ud i.

I program 5, som blev vist i onsdags, var det DESSERTUGE i Den Store Bagedyst. Markus er dessertkok, så allerede der lå der et sådan ekstra stort pres på vores skuldre. Vi ville jo alle gerne imponere med smukke og velsmagende desserter.

Igennem alle tre udfordringer klarede jeg mig rigtig godt, men måtte alligevel se mig slået af cirkuspigen fra Fyn, da Kirsten nuppede mesterbageforklædet. Meget fortjent tog hun det med sig hjem for anden gang.

Jeg har tidligere også skrevet om de første fire programmer, og her finder du:
Program 4 (HER), program 3 (HER), program 2 (HER) og program 1 (HER).

Hvis du har et spørgsmål som du brænder inde med, stort som småt, så skriv det til mig og jeg skal forsøge at få det med ind i næste uges Bag om Bagedysten, når jeg fortæller mere om denne uges program. I denne uge har vi varmere himmelstrøg som Tema og det bliver spændende!

Masser af søde hilsner,
Nip


BAG OM BAGEDYSTEN – PROGRAM 5

Efter at vi i sidste uge lavede desserter i program 5, var det min chokolademakker, Jacob, som måtte forlade bagedysten. Det lykkedes bare ikke lige 100% for Jacob og det var så ærgerligt, for hans tanker og idéer bag desserterne var rigtig fine. Øv altså! Jacob mødte jeg for snart to år siden, da vi begge forsøgte at komme med i Den Store Bagedyst 2016, men det lykkedes ikke for nogen af os, så vi var heldige begge at komme med i år.
Her på billedet ses vi sammen til Rosas bryllup for en måneds tid siden i Glyngøre. Vi havde begge kage med til hende i bryllupsgave, og så hjalp vi hende desuden med at dekorere kagerne til det store dessertbord om aftenen. Vi var også med i kirken og der fik vi lige en lille chokolade-selfie inden vielsen.

 

Jeg har taget rigtigt mange billeder under optagelserne til Den Store Bagedyst. Helt fra de første castings og så selvfølgelig en masse fra teltet. Jeg synes det er fantastisk med så mange minder, og så håber jeg også at I synes at det er spændende at se en lidt anden vinkel end den som I ser på TV derhjemme. DR har her fået et billede af et billede, da jeg er i færd med at tage billeder af min dessert i glas.
Foto: DR Presse

 

En tidlig tidlig morgen blandt pensler, foundation, pudder og hårlak. Altid var det en sand fornøjelse at kunne stå direkte ud af sengen, videre ud i bilen og køre ud til slottet uden hverken pænt hår eller nogen make-up. På slottet stod så altid rare Kenneth Adelhardt og hans make-up artister klar til at gøre os fine og lade os vågne op.
Rigtig mange af jer har spurgt ind til min make-up, specielt øjenskyggerne. Det er Kenneth som står for det hele og han har fortalt mig at det er Bobbi Browns ‘Nectar & Nude’ palette som han flere gange har anvendt på mine øjne.
I forhold til håret så er det mit helt eget, og ikke extentions, som jeg også er blevet spurgt om mange gange. Jeg har bare enormt meget hår, og ser I mange forskellige frisure.

 

Så er der godt gang i optagelserne af hver enkelt dessert. Disse optagelser sker fra Timm har sagt ‘træd tilbage fra jeres desserter’, til at dommerne ca. 1,5 time efter smager på dem. De får lov at stå på køl, men de skal selvfølgelig også filmes så I alle sammen lidt bedre kan se hvordan de ser ud. I denne pause laver vi også interviews, spiser frokost med hele holdet som er med til at lave programmer, og så hygger vi selvfølgelig en masse i de smukke smukke omgivelser.

 

Den kære praktikant Mette, og søde og rare Anton er altid klar på en selfie inden at det går løs i køkkenerne. Mette kom under optagelserne rundt og snakkede med os i køkkenerne, hentede snacks i form af sodavand, slik, frugt og nødder, og så tog hun blandt andet også billeder af alle vores kager. En smadder-dejlig praktikant som DR havde fundet.
Anton er bare SÅ sjov og SÅ hyggelig at være i selskab med. Evigt og altid i godt humør og evig og altid klar med en herlig bemærkning. Jeg har jo hverken hørt hvad Anton eller hvad de andre siger under interviews, men jeg elsker altid når der er interviews med Anton. Der kommer guldkorn, efter guldkorn ud af den knægts mund.

 

Vejret var simpelthen intet mindre end fantastisk da vi optog program 5, og derfor brugte vi meget tid udenfor mellem optagelserne. Andre dage var det jo ikke helt så godt, så når solen tittede frem skulle det selvfølgelig udnyttes.
Timm, Markus, Kirsten og jeg tog derfor lige en lille plank challenge lige uden for teltet i det dejlige vejr. Jeg har helt sikkert ikke vundet den mod de tre, men det var da meget hyggeligt og underholdende.

 

FAVORITUDFORDRING:
I program 5 startede vi med at skulle lave desserter i glas. Jeg lavede vanilje panna cotta med brombær coulis, en mini macaron med hvid chokoladeganache, chokoladespåner og et stort frisk brombær. De blev lige præcis som de skulle og jeg fik rigtig meget flot ros af både Katrine og Markus. Det er svært at forstå hvor meget deres kommentarer betyder, men jeg blev simpelthen så glad da de blev glade for min dessert. Jeg skal snart lave den igen, for den var hammer-god, hvis jeg skal sige det selv.

 

HEMMELIG UDFORDRING:
I den hemmelige udfordring skulle vi anvende flydende kvælstof med en temperatur på omkring minus 195 grader. Det var derfor igen med sikkerhedsbriller og hele molevitten. Det var skide sjovt at lave is og kræmmerhus, selvom at ingen af dem blev specielt flotte. Jeg fik MEGET overraskende en 2. plads, for som I kan se her var mine is altså ikke så pæne. Heldigvis smagte de rigtig godt og det her var en rigtig rigtig sjov og anderledes udfordring. Perfekt når det er dessertuge i Den Store Bagedyst.
Opskrift på isvafler kan findes HER

 

MESTERVÆRK:
På 2. dagen skulle vi lave 5 desserter anrettet på tallerkener, og hovedelementet skulle bestå af en kage. Jeg valgte at lave “passionsskud”, som er citronbunde med passionsfrugtmousse og glaze. Indeni moussen lå et skjult passionsfrugtshot og udenom kagen var der krystalliseret hvid chokolade, marengs og passionsfrugtdutter. Det var en både smuk og lækkert dessert som jeg snart fortolker i en ny udgave. Oppefra syntes flere af de andre at det lignede bryster, men fordi jeg er så lille som jeg er, så så jeg slet ikke den vinkel før jeg så dette billede.

 

 

Skriv et svar