Det her er virkelig en undervurderet kage, men nu deler jeg opskriften på mit pavlova hjerte med jer.

Lidt forsinket kommer opskriften, for faktisk lavede Lucia og jeg den hjemme i mit køkken, da der blev optaget Den Store Jule- & Nytårsbagedyst. Mange af jer har spurgt efter opskriften, så I skal ikke længere snydes for den.

Pavlovaer har jeg lavet mange gange og det er en kage som de fleste kan lide og så er den PIVNEM og relativ hurtig at lave. Saltkaramellen tager ret lang tid at lave på denne måde som jeg har gjort i min opskrift, men vil du have en nemmere og hurtigere måde giver jeg også et tip til det.

Den kan dekoreres og smages til med præcis det man vil, og jeg har her gjort det med saltkaramel, flødeskum og masser af bær. I bagedysten var det med jordbær og hindbær, så derfor er denne lidt anderledes på dekorationsfronten. I kan finde en anden pavlova opskrift HER.

Jeg håber at I bliver ligeså vilde med dette pavlova hjerte som jeg er.
Kærligst fra Nip


PAVLOVA HJERTE MED SALTKARAMEL (6 personer)

SALTKARAMEL
1 dåse kondenseret mælk
Flagesalt efter smag

Tag etiketten af dåsen.
Læg den herefter i en gryde med vand, og kog den under et låg i ca 3,5-4 timer.
Dåsen skal konstant være dækket med vand. (Lav imens marengshjertet).
Tag dåsen op og lad den køle inden, at du rører flagesalt i.
Hæld det evt. i et sylteglas eller anden beholder.
OBS! Metoden med saltkaramel er super nem, men tager tid. Brug istedet denne hvis du har travlt.

PAVLOVA HJERTE
3 æggehvider
200 g sukker

Start med at tænde ovnen på 120 grader.
Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen, indtil marengsmassen er helt blank.
Hæld det nu i en sprøjtepose og klip et stort hul.
Sprøjt et hjerte af marengs på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dit pavlova hjerte i 1 time og lad det blive i ovnen imens at ovnen bliver kold.

DEKORATION
2-3 dl piskefløde
En smule pastafarve
Forskellige slags bær
Spiselige blomster, macarons, chokoladeperler eller andet dekorativt

Start med at smøre et lag saltkaramel ovenpå dit pavlova hjerte.
Pisk nu fløden til flødeskum. Tilføj evt. smule pastafarve i den farve du ønsker.
Hæld flødeskum i en sprøjtepose med en fin tylle og sprøjt det på kagen.
Dekorér med forskellige bær, og evt også med andre fine ting og sager som jeg har gjort her.

6 comments on “Pavlova hjerte med saltkaramel”

  1. Hej Nip,
    Kan man bruge en dåse karameliseret mælk og tilføje salt til den?
    Den skal jo netop ikke koges før den er klar til brug.

  2. Så flotte kager altså. Kan man bruge saltkaramellen som erstatning for nogle af de mousser du har brugt i andre kager – altså kan den smøres på som et lag uden at flyde ud?

    • Hej Line,
      Det flyder ofte for meget ud, så det er svært at anvende som et decideret lag 🙂 Men det er også lækkert som topping ovenpå en kage, som dripping eventuelt eller ovenpå is, eller andet godt.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar