Der er ingen grund til at købe skumfiduser, for de er både nemme, hyggelige og sjove at lave. Denne gang er det påskeskum med smag af syrlig passionsfrugt. De må gerne være lidt seje og chewy, så hvis du laver dem nogle dage i forvejen bliver de kun endnu bedre!
Her ses vores påskeskum som små kyllinger, men du kan sprøjte det ud præcis som du vil eller fordele hele massen i en bradepande for herefter at klippe tilfældige stykker ud. Se evt her hvordan.
Det er sammen med min gode ven Martin at jeg har lavet påskeskum – en god anledning til at teste og spise de lækre skumfiduser! Vi har efterhånden lavet mange lækkerier sammen og det er altid smadderhyggeligt. Du kan også nemt tage dine børn, venner eller familie med i køkkenet og lave skumfiduser, for det er slet ikke svært og kun jeres fantasi sætter grænser.
Jeg håber at I vil kunne lide påskekyllingerne!
Kærligst fra Nip
PÅSKESKUM
SKUMFIDUSER
9 blade husblas
330 g sukker
150 g glukosesirup
100 g passionsfrugtsaft
1 tsk citronsyre (kan undlades)
170 g past. æggehvider
20 g sukker
Gul, orange og rød pastafarve
Sukkerøjne eller sort krymmel
+ 1/2 pakke flormelis og lidt smagsneutral olie
Læg husblas i blød i koldt vand.
De 330 g sukker, glukosesirup og passionsfrugtsaft koges op til 117 grader i en gryde.
Citronsyre kan tilføjes hvis du ønsker syrlige skumfiduser. Det kan dog også undlades.
Når sukkermassen har den rette temperatur tages den af og husblassen smeltes i. Rør godt rundt.
Æggehviderne og de 20 g sukker piskes til en skummende masse. Gerne på røremaskine.
Sukkerlagen hældes nu, i en tynd stråle, ned i æggehviderne imens at der piskes ved top hastighed.
Pisk i ca. 10 min, indtil at massen er nogenlunde afkølet. Tilføj evt. lidt gul farve og pisk igen.
- Næb: Bland 2-3 skefulde skumfidus + lidt orange farve. Kom det på en sprøjtepose.
- Hanekam: Bland 2-3 skefulde skumfidus + lidt rød farve. Kom det på en sprøjtepose.
- Krop: Fyld en sprøjtepose uden eller med rund tyl, med resten af skumfidusmassen.
Læg bagepapir i en bradepande og sigt et lag flormelis ovenpå bagepapiret.
Uden flormelis vil dit påskeskum sidde fast i bradepanden, så hellere for meget end for lidt.
Sprøjt nu kyllingerne: En stor klat skumfidus (krop) efterfulgt af en lidt mindre klat (hoved).
Sæt sukkerøjne eller krymmel fast på kyllingernes hoved. De skal nok klistrer fast af sig selv.
Klip et lille hul i hver sprøjtepose. Herefter laves hanekam og næb på kyllingerne.
Ved at smøre lidt smagsneutral olie på en saks kan du klippe næbet op, så det står åbent.
Sigt flormelis over alle kyllingerne til sidst, så de er dækket helt til.
Hvis ikke du gør det, så vil de klistrer sammen og de vil ikke tørre ordentligt.
Lad gerne kyllingerne tørre ved stuetemperatur i nogle timer – gerne til dagen efter. Børst flormelis af.
NIPS TIPS! Jo længere tid du lader dem tørre, jo mere seje bliver de i konsistensen. De er ventetiden værd!
De ser så fine ud 🙂
Kan jeg bruge passionsfrugtsirup i stedet for saft?
Tak hvor er du sød 🙂 Det kan du i princippet godt. Det vil jeg dog ikke anbefale, da det er tilsat sukker og skumfiduser er i forvejen ret søde. Derfor vil jeg anbefale dig at bruge frisk passionsfrugtsaft.
Mange Hilsner
Nip