Annonce – lavet i samarbejde med Sinnerup.
For tredje måned i træk får I nu månedens kage – denne gang er det en påskelagkage som er smadder-nem (og ret hurtig) at lave. Jeg håber at I har lyst til at prøve den af derhjemme. Jeg giver dig et par fifs til hvordan du kan gøre den endnu nemmere.

1) I stedet for at bruge en tyl kan du nemt smøre cremen ud med en kniv eller ske. Den må gerne se lidt tilfældig ud.
2) Du kan købe små chokoladepåskeæg i de fleste supermarkeder, hvilket gør at kagen er hurtig at pynte.
3) Sætter du cremen i fryseren i kort tid, så sætter den sig hurtigre. Husk at holde øje, så den ikke stivner helt.

Jeg har i opskriften benyttet en virkelig lækker og cremet mørk chokoladespread fra Sinnerup. Den smager godt på både vafler, pandekager, på en lun bolle og også i denne chokoladecreme. Jeg hepper på jer, når I forhåbentlig har lyst at kaste jer ud i denne nemme og lækre påskelagkage.

Kærligst fra Nip


PÅSKELAGKAGE (8 personer)

CHOKOLADECREME
175 g mascarpone
1/2 tsk vaniljesukker
0,75 dl piskefløde
175 g mørk chokoladespread

Pisk alle ingredienserne godt sammen og sæt cremen på køl i et par timer.

NØDDEBUNDE
120 g æggehvider
200 g sukker
150 g hasselnødder (kan erstattes med mandler)
150 g marcipan (groftrevet)
1 nip salt

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Æggehvider piskes luftige og herefter tilsættes sukker. Pisk det nogenlunde stift ala marengs.
Blend (eller hak) hasselnødderne til hasselnøddemel og vend det i sammen med marcipan og salt.
Fordeles i 2 springforme (20 cm) med bagepapir i bunden og fedtstof på siderne. Bages i 20-25 min.
Når bundene er kølet helt af kan du samle kagen.

SAMLING + DEKORATION
Chokoladepåskeæg (fx. Eggs fra M&M’s)
Evt. Spiselige blomster og lidt guldstøv

Fyld cremen på en sprøjtepose med en stor takket tyl (fx Wilton 6B).
Start med at lave dutter på den nøddebund som skal ligge øverst.
Smør resten af chokoladecremen ud på den nederste bund.
Læg bundene sammen. Dekorér med påskæg, spiselige blomster og lidt guld.

17 comments on “Påskelagkage”

  1. Tak for inspiration, kagen ser virkelig lækker ud. Jeg vil forsøge at lave bundene i dag, også samle kagen i morgen hvor den skal bruges.

    Hvordan opbevare man kagen indtil den skal serveres?
    I køleskabet eller bare på køkkenbordet?

    • Hej Mette,
      Beklager det alt for sene svar, der er nogle beskeder jeg ikke får direkte ind i min indbakke med kommentarer.
      Så dejligt at du synes at kagen ser god ud 🙂 Jeg plejer altid at opbevarer kagerne i køleskabet når de indeholder mousse, ganache, glaze osv.
      Mange Hilsner Nip

  2. Mums den vil jeg bage til mine drenge fødselsdag. Kan man mon bage bundene i 1 form, også skære dem igennem? Jeg har nemlig kun 1en springform i den str. ☺

    • Hej Laura,
      Beklager det alt for sene svar, der er nogle beskeder jeg ikke får direkte ind i min indbakke med kommentarer. Jeg håber du fandt ud af det. Jeg synes det fungerer bedst at bare dem i hver sin form. Du kan sagtens bage halvdelen først og så bruge den samme form og bage resten bagefter 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

  3. Når jeg gerne vil lave dobbeltportion, kan jeg så bare tage en større form eller skal det være i to forme?

  4. Hej Nip 🙂
    Jeg har lige bagt bundene, men mine er kun halv så høje som dine. Jeg har brugt en 20 cm. springform 😀 Har jeg gjort noget forkert 😀

    Mvh. Anne

    • Hej Anne,
      Beklager det alt for sene svar, der er nogle beskeder jeg ikke får direkte ind i min indbakke med kommentarer. Det kan være at din marengs ikke har været sej nok og måske er ‘klasket sammen’. Øv altså. Jeg håber at den smagte godt alligevel 🙂
      Mange Hilsner Nip

  5. Kære Nip,

    Tak for lækre opskrifter! Den her påskelagkage ser rigtig god og nem ud ☺️ Jeg vil dog høre om hasselnødder eller mandler kan udelades eller byttes ud med noget, der ikke er nødder?

  6. Hej
    Skal man bruge forme til bundene? Kan man mon tegne to cirkler på bagepapiret og kommen dejen der på, eller vil det flyde ud?
    Mvh
    Gitte

    • Hej Gitte,
      Det gør jeg, så jeg er sikre på at de bliver helt ens højde og har samme diameter 🙂
      Det vil flyde lidt ud på bagepapir, men hvis du ikke har en form, så kan du godt gøre det sådan.
      Mange Hilsner Nip

  7. Kære Nip

    Kan man mon lave bundene i forvejen? Jeg skal bruge kagen lørdag, men vil gerne samle den og pynte fredag – er det muligt?
    Tak for dit altid skønne humør og væsen.

    Mvh. Stine

  8. Ih den ser lækker ud – tror du man ville kunne bruge fx Nutella eller anden hasselnødde spread istedet for?

    De bedste hilsner, Mille

    • Hej Mille,
      Hvor dejligt du kan lide den, tak!
      Ja det kan du godt 🙂 Bare det ikke er noget som er alt for flydende, men Nutella-konsistens er fin.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Sanne,
      Ja det kan du godt 🙂 Jeg har rettet det i opskriften. Den smager også godt med mandler.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Gitte,
      Hvor dejligt du synes det, tusind tak.
      Det synes jeg desværre ikke i denne kage, så skal du næsten finde en anden slags bund i stedet 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar