Annonce – lavet i samarbejde med Sinnerup.
Så er det igen tid til månedens kage – eller månedens tærte som det i denne måned er blevet. Jeg synes virkelig det er spændende at vi sammen komponerer en kage og jeg så bager den.
Jeg er spændt på hvad I synes om den, hvis I kaster jer ud i den. Snittet på kagen kan ses herunder – efter opskriften.
Du behøver ikke at bruge samme tærteform og mousseform som mig, men din form til mousse skal være mindre end tærteformen, så der er plads til at du kan sprøjte marengs udenom. Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv kan du droppe marengskanten og dekorere med noget andet festligt.
Min citrontærte med timian er lavet i samarbejde med Sinnerup og er faktisk inspireret af et af mine all-time favoritprodukter – nemlig denne citron-timian salt. Den er genial til fisk, pastaretter og grillmad. MEN også min primære inspiration til denne tærte. De smukke sorte tallerkener og guldskeer er fra. Det er virkelig flot med kontrasten mellem kage og de sorte tallerkener og guldbestik – det er bare altid smukt hvis I spørger mig. Der er nærmest guld på alle kager jeg laver efterhånden. Jeg elsker det!
Jeg håber at I vil kunne lide tærten – og er du ikke til timian, så smager den altså også godt uden.
Kærligst fra Nip
CITRONTÆRTE MED TIMIAN (6 personer)
CITRONMOUSSE
2,5 blad husblas
1 dl citronsaft (ca. 2 citroner)
75 g sukker
1/2 tsk vaniljepasta
5-10 kviste timian
150 g piskefløde
75 g skyr naturel
Evt. en smule gul farve
Start med at udbløde husblassen i koldt vand.
Citronsaft, sukker og vaniljepasta varmes op til lige under kogepunktet. Smag til med timian.
Smelt husblassen i den varme masse og lad det køle af til stuetemperatur.
Fløden piskes til flødeskum, og skyr tilsættes. Vendes sammen med den afkølede citronsirup.
Når moussen er vendt sammen hældes den i en silikoneform som er lidt mindre i diameteren end tærten.
Sæt formen i fryseren til den er gennemfrossen.
TÆRTEDEJ
150 g hvedemel
40 g flormelis
1/2 tsk vaniljesukker
1 nip salt
1/2 æg
90 g koldt smør
Hvedemel, flormelis, vaniljesukker og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
Pisk æg let og saml dejen med det. Pak dejen ind og læg den på køl i ca. 30 min.
Når dejen er kold rulles den ud og kommes i en tærteform. Du kan bruge hvilken som helst.
TIP! Jeg bruger en perforeret bageplade og en perforeret tærtering, for ekstra sprødhed.
MAZARINFYLD
50 g rørsukker
50 g blødt smør
50 g marcipan (groftrevet)
20 g hvedemel
1 æg
1 nip salt
Fintrevet skal af 1 økologisk citron
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Pisk alle ingredienserne sammen og fordel mazarinfyldet i den ubagte tærte.
Bag nu tærten i ca. 20 minutter og lad den køle helt af. Lav imens marengs.
DEKORATION
MARENGS
2 æggehvider
150 g sukker
50 ml vand
+ gasbrænder
Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side.
Varm sukker og vand op til 117 grader og hæld det i en tynd stråle ned i æggehviderne imens der piskes.
Pisk i ca. 5-8 minutter. Marengsen skal være helt sej.
Fyld marengsen på en sprøjtepose med en flot tyl. Fx st. honoré, som jeg har brugt her.
SAMLING + DEKORATION
Spiselige blomster + frisk timian
Lidt guldstøv
Læg den frosne citron-timian mousse ovenpå den afkølede tærte.
Sprøjt marengs hele vejen rundt om moussen og brænd forsigtigt (!) med en gasbrænder.
Pas på ikke at holde gasbrænderen på i for lang tid, for så vil moussen smelte.
Dekorér evt. som her med spiselige blomster, frisk timian og lidt guldstøv.