Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
Ingen jul uden en julekage og denne gang er det en smaddernem og virkelig lækker julemazarin med appelsin, chokoladeganache og masser af topping. Hvem kan ikke lide topping?
Tag børnene med i køkkenet og lad dem pynte kagen.
Sinnerup har netop lanceret en masse nye bageartikler og det er i en af de nye silikoneforme at jeg har bagt denne kage. Formen (og de øvrige silikoneforme) kan bruges til både at bage kage i, men også at støbe eksempelvis mousse og is. Denne form kan også bruges til at bage brød i. Mulighederne er mange og det er bare at slå sig løs.
Denne kage serverede jeg for mine kollegaer og de var heldigvis svært begejstret for hvor saftig den er. En mazarinkage kan nemlig godt have ry for at have en tør krumme, men ikke denne. Jeg håber sådan at I har lyst at prøve den af.
Kærligst fra Nip
JULEMAZARIN MED APPELSIN (8-10 personer)
JULEMAZARIN
160 g marcipan (groftrevet)
160 g smør (blødt)
160 g sukker
2 tsk vaniljesukker
3 æg
80 g hvedemel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin + 1/2 økologisk citron
1/5 dl friskpresset appelsinsaft
Evt. en lille håndfuld hakket mørk chokolade
Tænd ovnen på 180 grader (konventionel ovn)
Pisk marcipan, smør, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig masse.
Pisk ét æg i dejen ad gangen. Sigt hvedemel og salt i dejen og pisk også det med.
Tilsæt fintrevet appelsinskal, citronskal og friskpresset appelsinsaft til dejen. Pisk det forsigtigt i.
Vend til sidst en lille håndfuld hakket mørk chokolade i dejen.
Hæld dejen i silikoneformen og bag kagen i ca. 40-45 min.
Tjek med en tandstik / kødnål eller lignende om kagen er færdigbagt.
Lad kagen blive helt kold, før du vender den ud af formen.
CHOKOLADEGANACHE + TOPPING
75 g hakket mørk chokolade
75 g lun piskefløde
+ dekoration: Fx. dronningemandler, usaltede pistacienødder og spiseligt guldstøv
Smelt forsigtigt chokoladen i en skål over vandbad.
Tilsæt fløden og rør det sammen til en homogen chokoladeganache.
Fyld det på en lille hældeflaske eller en sprøjtepose.
Lav chokolade drip langs siderne og smør det resterende på toppen af kagen.
Pynt med den slags topping, som du bedst kan lide.