Annonce – I samarbejde med Sinnerup.
En kage man aldrig går galt i byen med er en helt klassisk banankage. Hvem kan ikke lide sådan en? Specielt hvis der er godt med chokolade i den. Det er der i denne og den er tilmed piv nem at lave.

Jeg har bagt kagen i en af de helt nye silikoneforme fra Sinnerup, som gør kagen elegant på en helt ny måde. Jeg synes den er blevet enormt flot i denne form og chokoladen der løber ned giver den et flot finish.

Hvis du har overmodne bananer liggende er det uden tvivl bedst at bruge dem, men du kan også gå i dit lokale supermarked og se om du kan finde frem til de mest modne af slagsen. Denne banankage tager ingen tid at lave og vil uden tvivl gå rent hjem hos dem du serverer den for. Jeg har brugt mælkechokolade i selve kagedejen og mørk chokolade som dekoration, men det står dig (som altid) frit for hvilken slags chokolade du bruger – den kan også laves uden eller du kan tilføje hakkede nødder eller andet til dejen.

Kærligst fra Nip


Banankage (8-10 personer)

BANANKAGE
150 g smør
3 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
4 bananer (modne)
1,5 tsk bagepulver
1 nip salt
150 g hvedemel
125 g mælkechokolade (grofthakket)

Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smøret og sæt det til side.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps og tilføj det afkølede smør.
Mos bananerne med en gaffel eller stavblend dem forsigtigt og tilsæt også dem til dejen.
Vend bagepulver, salt og hvedemel i. Herefter tilføjes chokoladen som også vendes i dejen.
Spray din silikoneform med bagefedt eller lignende og hæld dejen i formen.
Bag kagen i ca. 40-45 minutter og lad kagen køle helt af før du vender den ud af formen.

CHOKOLADEGANACHE
50 g hakket mørk chokolade
50 g lun piskefløde
+ dekoration: fx. hasselnøddeflager

Smelt forsigtigt chokoladen i en skål over vandbad.
Tilsæt den lune fløde og rør det sammen til en homogen chokoladeganache.
Fyld det på en lille hældeflaske eller en sprøjtepose.
Lav chokolade drip på kagen og drys evt. med hakkede hasselnøddeflager.

Skriv et svar