Annonce – støbt i silikoneform fra Sinnerup
Denne hyldeblomstkage med jordbær emmer af sommer og lige nu er det endda muligt at lave sin helt egen hyldeblomstsaft. Jeg har taget den nemme løsning og købt hyldeblomstsaft og det er mindst ligeså godt synes jeg.
Denne her form er en af de helt nye som Sinnerup lancerer i august. Der kommer mange nye silikoneforme og jeg er simpelthen så vild med denne her bobbel-form som jeg har døbt den. I skal glæde jer til at se alle formene.
I kan bruge lige den form I har lyst til så længe at den ca. indeholder samme mængde som denne (ca. 16 x 16 cm).
Jeg håber meget at I vil kunne lide hyldebkomstkagen – den er simpelthen så dejlig let og perfekt her i sommervejret.
Kærligst fra Nip
HYLDEBLOMSTKAGE MED JORDBÆR (6 personer)
JORDBÆRINDLÆG
2,5 blad husblas
Saft af 1/2 citron
1 spsk sukker
1 dl vand
150 g frosne jordbær
Læg husblas i blød i koldt vand.
Citronsaft, sukker, vand og frosne jordbær koges op til lige under kogepunktet.
Stavblend det hele, si kernerne fra og smelt husblassen i den varme jordbærsirup.
Hæld det i en rund form (fx af silikone) på ca. 14 cm og læg den i fryseren til den er frossen.
NØDDEBUND
30 g æggehvider
60 g sukker
30 g marcipan (revet på groft rivejern)
45 g mandler eller hasselnødder (blendet til nøddemel)
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Pisk sukker og æggehvider til en lys og stiv marengsmasse.
Tilsæt groftrevet marcipan og nøddemel.
Fordel dejen i en foret springform (14 cm) og bag den midt i ovnen i ca. 20 min.
Lad kagen køle helt af og læg herefter det frosne jordbærindlæg ovenpå.
HYLDEBLOMSTMOUSSE
2,5 blad husblas
1 dl hyldeblomstsaft (koncentreret)
1 tsk vaniljesukker
50 g sukker
Saft af 1 citron
2,5 dl piskefløde
1 spsk skyr neutrar
Læg husblas i blød i koldt vand.
Hyldeblomstsaft, vaniljesukker, sukker og citronsaft varmes op til lige under kogepunktet.
Smelt husblassen i og lad det køle af. Pisk imens fløden til flødeskum og bland 1 spsk skyr i.
Vend hyldeblomstsiruppen i fløde-skyr-blandingen og vend det godt sammen.
Hæld det hele i en silikoneform (ca. 16×16 cm) og pres herefter forsigtigt indlægget ned i det.
Jordbærindlægget skal vende ned i moussen og nøddebunden op i vejret.
Sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen.
Tag kagen ud 1/2 times tid før at den skal spises. Pynt evt. med friske jordbær og hyldeblomstskærme.
Den lyder virkelig som en lækker sommerdage 🙂 Dog har jeg et spørgsmål til dit valg af forme. Er det korrekt forstået, at både nøddebunden og jordbærindlægget laves i runde bunde? Og hyldeblomst moussen i firkantet?
Hov sommer kage 😉