Jeg er blevet helt og aldeles tærte-tosset, så sørme om der ikke lige kommer endnu en tærte. Denne gang har jeg nemlig lavet en hindbærtærte med Nutella frangipane.

Anledningen var at min veninde, som har efterspurgt kage flere gange, kom på besøg i går. Jeg lavede derfor denne tærte til os i går, og så fik hun det meste af den med sig hjem i dag.

Udgangspunktet var denne brombærtærte, så de ligger meget tæt på hinanden rent opskriftsmæssigt. Smagsmæssigt er det noget helt andet.

Det er den helt samme slags sprøde mørdejsbund, men denne tærte gemmer i stedet på den lækreste og mest svampet Nutella frangipane. Det smager sådan virkelig virkelig godt. Tærten har også vaniljecreme-dutter ovenpå, og så er den dekoreret med de allerstørste og mest røde hindbær jeg har kunnet finde.

Jeg har nu haft spist kagen med både et glas rosé og alene som morgenmad. Begge dele fungerer helt fantastisk, og kagen kan snildt holde sig et par dage i køleskabet. Altså ikke i mit, for der bliver den spist på nul komma fem.

Skøn og forhåbentlig solrig 2. pinsedag til dig,
Kærligst mange hilsner,
Nip


HINDBÆRTÆRTE MED NUTELLA FRANGIPANE (8 personer)

MØRDEJSBUND
150 g smør (stuetemperatur)
280 g mel
100 g flormelis
Korn fra 1 vaniljestang
1 æg

Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Ælt smøret sammen med mel og flormelis og saml det med ægget.
Læg dejen på køl i ca 30 minutter.
Rul dejen ud og fordel den i tærteform (20 cm) og sæt den på køl i ca. 15 min.
Du kan også sagtens anvende en større tærteform, da der er rigeligt med dej.
Eller gøre som jeg, og gemme den resterende dej i køleskabet til en anden tærte.
Prik huller med en gaffel i dejen og forbag tærtebunden i ca 10 minutter.

NUTELLA FRANGIPANE
130 g sukker
130 g blødt smør
130 g mandelmel
2,5 spsk kakaopulver
1 stor spsk Nutella med top
1 æg (small)

Pisk sukker og smør let, lyst og luftigt.
Tilsæt de resterende ingredienser og pisk nu igen.
Fordel hele molevitten i den forbagte tærtebund og bag den nu i ca. 20 minutter mere ved 175 graders varme.
Kagen skal køle helt af inden at konditorcremen sprøjtes på.

KONDITORCREME
Korn af 1/2 vaniljestang
1 dl sødmælk
25 g æggeblommer
15 g sukker
1/4 dl sødmælk
15 g maizena
1 dl piskefløde

Vaniljekorn, den tomme vaniljestang og 1 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende del mælk og maizena sammen.
Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
Hæld cremen i en skål og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl.
Pisk fløde til flødeskum og sæt det til side.
Tag vaniljestangen op og pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
Hæld det hele i en sprøjtepose med en stor fin tyl og sprøjt store dutter på hele tærten.

DEKORATION
Friske himdbær
Rød skovsyre
Chokoladespåner (Callebaut)

2 comments on “Hindbærtærte med Nutella frangipane”

  1. Tak for en fantastisk lækker blog. Den er dybt vanedannende
    Tror du opskriften passer med 4 portionstærter i stedet?
    Mvh Pernille

    • Hej Pernille,
      Tak for din virkelig søde besked. Jeg er SÅ glad for at du finder den vanedannende 😉
      Det tænker jeg sagtens at du kan HVIS det er små tærteforme, ellers kan du gange hele opskriften (foruden dejen) op. Jeg tror jeg ville lave 1,5 portion faktisk.
      Rigtig dejlig dag til dig.

      Mange Hilsner
      Nip

Skriv et svar