Lige efter en klassisk jordbærtærte, så er denne klassiske Gateau Marcel min ultimativt yndlingskage.

Kagen består i sin enkelthed bare af smør, sukker, æg og chokolade. Derfor skal chokoladen også være af høj kvalitet, da det i en kage som denne kan smages. Den er nem, enkelt og hamrende god.

Både bunden og selve moussen er helt den samme opskrift. Det vil sige at halvdelen bages og den anden halvdel herefter hældes på og fryses. Det er virkelig en kage som er både nem og hurtig at lave, og som vil glæde enhver som elsker chokolade og chokolademousse.

Jeg eksperimenterer med flere forskellige udgaver af den klassiske Gateau Marcel, så I kan godt glæde jer til at få flere opskrifter som minder om denne, men med noter af andre smage.

Kærligst Nip


GATEAU MARCEL (8 personer)

GATEAU MARCEL
200 g smør
200 g mørk chokolade af god kvalitet (hakket)
200 g æggehvider
210 g sukker
150 g æggeblommer

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn og sæt det til side.
Pisk æggehviderne med 70 g sukker til det er helt stift, og sæt det til side.
Pisk herefter æggeblommerne med 140 g sukker til en lys og luftig masse.
Vend chokolade-smør blandingen i æggeblomme-massen til det er homogent.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i, gerne af 4-5 omgange, så luften ikke slåes ud.
Fór en springform (ca. 20 cm) med bagepapir i bunden og smør på siderne.
Hæld halvdelen af chokolademoussen i og bag den ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.

Den anden halvdel chokolademousse sættes på køl imens at bunden bages.
Når bunden er bagt og kølet helt af, sættes kageplast rundt i kanten på formen.
Den resterende den chokolademousse hældes over bunden og din gateau marcel sættes i fryseren.

DEKORATION
1 plade mørk chokolade

Med en kniv skrabes på bagsiden af chokoladepladen nu chokoladespåner.
Drys med chokoladespånerne ovenpå den iskolde kage og spis den med det samme, eller lad den stå lidt.

8 comments on “Gateau Marcel – Chokolademoussebombe”

  1. Kan man godt lave den fx en uge før og lade den være i fryseren og så bare tage den op et par timer før og pynte?

    • Hej,
      Jeg vil anbefale at du anvender en mørk chokolade på gerne 60% 🙂 Jeg anvender altid Callebaut.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar