Hvis der er noget som bare ALTID er godt og INGEN tid tager at lave, så er det trøfler. Denne gang er det faktisk ferrero rocher trøfler!

For de her basser føles som en blanding af en traditionel trøffel, romkugle eller hvad du ellers kalder sådan en sag. Dog er disse vendt i en blanding af chokolade og nødder, som giver dem et ferrero rocher-touch. De er dælme gode altså!
Da jeg i sidste weekend lavede denne talkage til min kusines fødselsdag, var der naturligvis meget brownie jeg måtte skære fra. Sådan noget smides ikke væk hjemme hos mig, for det forvandles nemlig til andre nye lækkerier. Du behøver ikke at anvende denne brownie, men jeg synes at den passer godt dertil.

Jeg har delt alle disse ferrero rocher trøfler ud, så mon ikke at jeg snart må igang med at trylle flere frem. Det har jeg på fornemmelsen at der er flere i min omgangskreds der synes er en ret god idé. Måske din omgangskreds vil synes det samme hvis du møder op med sådan nogle?

De kærligste søndagshilsner,
Nip


FERRERO ROCHER TRØFLER (ca. 15 stk)

TRØFFELMASSE
400 g brownie (eller andre kagerester)
150 g Nutella
3 spsk god mørk rom (eller 5 g rom essens)
3 spsk kakao
2 spsk hindbærmarmelade

Bræk kageresterne i små stykker og kom dem i en skål med alle de andre ingredienser.
Bland hele molevitten godt rundt (evt. på røremaskine) og sæt det herefter på køl i ca. 30 minutter.
Når trøffelmassen er kold trilles den til kugler i ønsket størrelse. Jeg bruger ca. 1,5 spsk til hver.
Læg trøflerne på et stykke bagepapir i køleskabet, og lad dem køle imens du forbereder overtrækket.

CHOKO-NØDDE OVERTRÆK
200 g mælkechokolade
100 g kakaosmør (hakket)
100 g hasselnødder (uden skal)

Smelt chokolade og kakaosmør i en skål over vandbad eller i mikroovn og sæt det til side.
Hak nødderne fint og bland dem i chokoladen.
Vend trøflerne i choko-nødde blandingen og læg dem på et stykke bagepapir.
Lad dem tørre i køleskabet lidt, og så er de ellers klar til at blive spist!
NIPS TIPS! Du kan evt. give dem et ekstra lag overtræk, efter at det første lag har sat sig på køl.


9 comments on “Ferrero Rocher Trøfler”

  1. Hej Nip
    For det første, tusind tak for en masse lækre opskrifter. Og lige et spørgsmål – køber du hasselnødder uden skal (hvis man kan det) eller hvordan fjerner man skallen nemmest?

    • Hej Rikke,
      Jeg har købt nogle i Tyskland (ved grænsen) uden skal, men ellers kan du riste dem i ovnen (ca. 200 grader i 5-10 min), og så nulre skallen af i et rent viskestykke og lade dem køle af 🙂
      Og mange tak for de søde ord, det er jeg glad for at høre at du synes.
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip!
    De skal testes.
    Hvor kan man købe kakaosmør? Har tidligere været på jagt i supermarkeder i Aarhus uden held. Og kan man alternativt udlade det?
    På forhånd tak!

    • Hej Laura,
      Køb det på nettet, eller spring det over 🙂 Jeg tror ikke at du finder det i en fysisk butik i Aarhus, udover Inco (men det kræver at du er kunde). Hvis du dropper at bruge det, så skal du bare passe på at chokoladen ikke bliver for tyk.
      Mange Hilsner
      Nip

  3. Hvor længe i forvejen kan de laves? 🙂 har tænkt at bruge dem til fødselsdag om to uger, men kommer hjem fra ferie dagen før. Kan de laves inden?

    • Hej Julie,
      Jeg ville lave dem 1-2 dage før, men til gengæld tager de ingen tid at lave, så hvis du laver en brownie (eller anden kage du vil bruge) inden du rejser og smider den i fryseren, så kan du lave selve kagen om til trøffelmassen når du kommer hjem. Det ville jeg gøre 🙂
      Mange Hilsner Nip

  4. Hvis man nu ikke er til Rom smagen men mere en “almindelig” trøffel, hvad kan man så komme i i stedet for rom?

    • Hej Tina,
      Du kan evt. bare undvære det, og så tilføje lidt ekstra hindbær eller Nutella 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar