Mine cravins for fastelavnsboller er ikke aftaget, så jeg har lavet endnu en slags. Faktisk en variant jeg har lavet før, og en variant som bare er vinder hos de fleste. Nemlig fastelavnsboller med remonce og nougat.
Det næste jeg skal lave må være wiener-fastelavnsboller og måske nogle flere med vandbakkelse, men lige nu handler det altså om de gammeldaws af slagsen. Igen.
Selve opskriften på dejen er helt den samme som mine fastelavnsboller med vaniljecreme, så den vil jeg også anbefale dig at prøve hvis du har mod på at bage flere fastelavnsboller.
Jeg kan godt lide både vaniljecreme og også remonce med ekstra store stykker nougat. Mængden af fyldet kan selvfølgelig justeres, ligesom størrelsen på bollerne kan det. Så prøv dig frem og det samme gælder for dekorationen. Jeg har brugt chokoladeganache, krymmel og guld, men det står dig som altid frit for hvad du vil dekorere dine fastelavnsboller med.
Glædelig sød og dejlig mandag,
Kærligst fra Nip
FASTELAVNSBOLLER MED REMONCE & NOUGAT (8-12 stk)
FASTELAVNSBOLLER
115 g smør
75 ml sødmælk
25 g gær
200-220 g hvedemel
1/4 tsk salt
25 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
1/2 æg (+ gem resten af ægget til pensling)
Smelt smøret og tilsæt herefter mælken. Lad det køle til stuetemp. og rør gæren ud i det.
Bland mel, salt, sukker og vaniljekorn sammen og vend det sammen med de flydende ingredienser.
Tilsæt som det sidste 1/2 æg, som piskes let (Gem den anden halvdel til pensling).
Ælt det hele godt sammen til dejen er lind og lad den hæve i 30 minutter. Gerne et lunt sted.
REMONCE & NOUGAT FYLD
75 g groftrevet marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
Nougatstykker efter smag
Bland marcipan, smør og sukker godt sammen til remonce og sæt det til side.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rul dejen ud til en stor firkant og inddel den i 9-12 mindre firkanter.
Skær nougat ud i lige store stykker og læg et stykke i midten af hver firkant.
Fordel en klat remonce ovenpå hvert stykke nougat.
Bøj alle hjørnerne af dejen mod midten og klem dem godt sammen.
Vend bollerne rundt og læg dem til hævning på en bageplade i 20-30 minutter.
Pisk 1/2 æg let sammen og pensel så bollerne, inden at de sættes i ovnen og bages i ca. 15-20 minutter.
Lad fastelavnsbollerne køle helt af inden at du dekorerer dem med det du har lyst til.
Hej 🙂
Kan de fryses? Og i så fald før eller efter de er bagt?
Hej Sidse,
Ja det kan de godt. Jeg tror at jeg ville fryse dem før de bliver bagt i så fald 🙂
Mange Hilsner Nip
Hejsa,
Kan det passe der kun skal bruges 200-200g mel til 75ml mælk? Vores dej var i hvertfald flydende og vi måtte tilsætte yderligere 200-300 g mel for at få en sammenhængende dej.
Hej Eva,
Ja den er god nok, men engang imellem tilføjer jeg også lige 20-25 gram ekstra mel, men 9 ud af 10 gange så passer det med mængden i opskriften 🙂 Jeg håber at den blev god da I fik tilføjet mere mel.
Mange Hilsner Nip