Choux au craquelin med lemoncurd eller lad os bare kalde det hvad det er: en vandbakkelse med kiks på toppen, samt lemoncurd og brændt marengs i midten. Det er sådan helt latterligt godt, og så tager det ikke spor lang tid at lave.
Vandbakkelse smager jo i sig selv fantastisk, men med en lille knasende kiks på toppen er det kun endnu bedre. Fyldet kan tilpasses lige som man har lyst til!
Det er hverken første eller sidste gang at jeg bager og laver dessert med Martin, og i går lavede vi altså disse små fastelavnsboller. Vi har spist dem alle sammen, rub og stub! Det tror jeg også at I gør når I finder ud af hvor pokkers gode de er med syrlig lemoncurd og brændt marengs.
Jeg ønsker jer alle en dejlig weekend,
Kærligst fra Nip
CHOUX AU CRAQUELIN MED LEMONCURD (ca 20 stk)
LEMONCURD
1 blad husblas
70 g sukker
Saft og skal af 4 økologiske citroner
1 æg
50 g smør i tern
Læg husblas i blød i koldt vand.
Sukker, citronsaft + citronskal og æg varmes op i en gryde.
Pisk hele tiden i massen og efter ca. 10 minutter vil det begynde at tykne.
Tag gryden af varmen og tilføj smør. Pisk stadig og tilføj herefter husblas.
Lad det køle ned i en skål i køleskabet og hæld det herefter på en sprøjtepose uden tyl.
KIKS
100 g koldt smør
100 g sukker
100 g hvedemel
+ en knivspids gul farve
Ælt alle ingredienserne godt sammen og rul kiksedejen ud mellem to stykker bagepapir.
Læg det i køleskabet till det er koldt og udstik herefter runde kiks (ca. 3-4 cm).
VANDBAKKELSE
75 gram smør
1,75 dl vand
1 tsk sukker
100 g hvedemel
2 æg
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Kog vand, smør og sukker op i en gryde til smøret er smeltet. Pisk hele tiden.
Tilsæt mel og rør nu godt med en grydeske indtil at dejen slipper gryden.
Hæld dejen i en røreskål og lad den køle i ca. 10 minutter. Pisk herefter ét æg i massen af gangen.
Kom vandbakkelsesdejen på en sprøjtepose med stor rund/glat tyl.
Sprøjt dutter (ca. 5 cm) på en bageplade med bagepapir. Husk at lave god afstand mellem dem.
Læg en lille rund kiks på toppen af dem alle og bag dem i ca. 20-25 min.
Lad dem køle af inden at de alle flækkes på midten.
NIPS TIPS! Husk ikke åbne ovnlågen imens de er i ovnen, da vandbakkelsesdejen da vil klaske sammen.
BRÆNDT MARENGS
3 past. æggehvider (stuetemperatur)
1 knivspids salt
100 g sukker
Æggehvider og salt piskes sammen til det skummer.
Herefter vendes sukker i lidt af gangen, mens der hele tiden piskes.
Kom det på en sprøjtepose med stor stjernetyl og sprøjt kranse på hver bund.
Brænd herefter marengens til den er let gylden og sprøjt lemoncurd i hullet i midten inden låget lægges på.
Hvis jeg gerne vil have en hel blød og glat lemoncurd skal jeg så si skallerne fra eller bliver de opløst når jeg tilbereder massen?
Hej Heidi,
Ja så vil jeg nok si skallerne fra. Jeg synes nu at den er ret glat, men du kan godt gøre den mere glat ved at si dem fra 🙂
Mange Hilsner Nip
Hvis jeg laver dem helt færdige om formiddagen og de skal spises om aftenen skal de så opbevares ved stuetemperatur ellee på køl? Bliver de trælse af at stå?
Så vil jeg lade dem stå i stuetemperatur, men først fylde dem før at de skal spises 🙂
Hej,
Tror du man kan lave dem med smørbar (vegansk smør) i stedet for rigtig smør=
Hej Marie,
Jeg har ikke selv prøvet og kender ikke til vegansk smør, så jeg ved det ikke.
Men det er hurtigt at lave vandbakkelser, så du spilder ikke så meget tid ved at teste det 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej nip, kan jeg godt sammensæt den dagen før brug?
Hej Nora,
Ja det kan du sagtens 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip. Er ved at lave de her og min 1. Vandbakkelsesdej mislykkedes og blev alt for tynd . Jeg har læst mig til, at massen ikke blev kølet nok ned inden jeg tilsat æg. 2. Dej lod jeg køle i en halv time og så lykkedes det. Men måske det kunne være en idé at rette det til i opskriften, da “køle lidt” for mig blot er 5 minutters tid
Hej Karin,
Godt du siger det. Jeg skriver det mere tydeligt i opskriften, dog kølede vi det ‘blot’ af i ca. 10 min 🙂
Jeg håber at de blev bedre i andet forsøg.
Mange Hilsner Nip