I søndags havde jeg utrolig lyst til at spise mit yndlingsslik og chokolade. Jeg var en tur forbi den lokale bland-selv-slik forretning, men udvalget af chokolade var kedeligt.

Og fordi at jeg godt kan lide kombinationen af meget surt, meget salt slik og chokolade, så har jeg selv lavet disse chokoladebrud med slik.

De tager ingen tid at lave og smager SÅ godt. Det er også en sjov ting at lave med børn og det behøver jo nødvendigvis ikke være slik som er ovenpå. Nødder, tørret frugt, kokosflager eller andet er også rigtig lækkert. Prøv dig frem, og jeg er sikker på at du også vil kunne lide kombinationen af god chokolade med topping.

Kærligst fra Nip


CHOKOLADEBRUD MED SLIK

CHOKOLADEBRUD
250 g mælkechokolade (god kvalitet)
30-40 g mørk chokolade
100 g af dit yndlings bland-selv-slik

Smelt mælkechokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn.
Smør det ud på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte, med et skærebræt under.
Jeg smører det ud i et lag som er ca. 3 mm tykt, men du kan selv bestemme hvor tykt dit er.
Smelt den mørke chokolade og hæld det ud i ‘klatter’ ovenpå mælkechokoladen. Lav swirls med noget skarpt.
Drys med dit yndlings bland-selv-slik (som evt. er skåret/klippet i mindre stykker).
Lad det størkne i køleskabet og skær eller bræk det ud.

2 comments on “Chokoladebrud med slik”

  1. Hej Julie. Tempererede du chokoladen – og i så fald hvordan? Chokoladens overflade er nemlig dejlig “skinnende”. Sådan plejer det ikke at være, når man bare smelter det hele og direkte smører ud.

    • Hej Selda,
      Denne her gang har jeg ikke tempereret det, men det kan du sagtens 🙂 Det her er blot smeltet i mikroovn uden at jeg har holdt øje med det.
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar