Når det er koldt udenfor er der ikke noget som kan måle sig med at ligge indenfor med en god film, dyner OG chokoladeboller. De her er luftige, bløde og virkelig lækre.

Er du mere til rosiner, tranebær eller andet end chokolade? Det er ikke noget problem, for du kan snildt erstatte chokoladen. Jeg kan dog bedst lide dem med, og så med et godt lag (tand)smør ovenpå. Haps!

Udover chokoladeboller, så er det også årstid for fastelavnsboller. Dejen her minder meget om en fastelavnsbolledej, og opskriften på de go’e gammeldaws af slagen med vaniljecreme finder du lige her. Senere i denne uge kaster jeg mig ud i flere forskellige kager, så følg endelig med herinde og på Instagram, hvor jeg dagligt deler ud af hvad jeg laver.

Jeg ønsker dig en dejlig dag,

Kærligst fra Nip


CHOKOLADEBOLLER (12-15 stk)

CHOKOLADEBOLLER
130 g smør
2,5 dl sødmælk
30 g gær
1 æg
500 g hvedemel
3 spsk sukker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemomme
100 g mørke chokoldeknapper (eller hakket mørk chokolade)

Smelt smør og tilsæt herefter mælk. Lad det køle lidt og rør så gæren ud i det.
1/2 æg piskes med i dejen, og den anden halvdel anvendes til at pensle bollerne med senere.
Bland mel, sukker, salt, kardemomme og mørk chokolade i en skål og tilsæt af flere omgange dette til de flydende ingredienser. Rør godt.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutters tid med et viskestykker over skålen.
Skær dejen ud til 12-15 stykker og tril dem nu til runde chokoladeboller.
Tænd ovnen på 200 grader, pensel bollerne med det resterende 1/2 æg og bag dem i ca. 14 minutter.
Spis dem imens de er lune med rigeligt smør (eller hvad du ellers har lyst til).tui.d

 

Skriv et svar