Efter at jeg endelig har fået mig en ismaskine, så har jeg lavet mange forskellige slags og testet alverdens kombinationer. Denne isdessert med kaffe og brownie er blevet uimodståelig lækker og derfor håber jeg at I vil kunne lide den.
Den ser mere besværlig og kompliceret ud end den er, og hvis du alligevel ikke orker alle elementerne, så hold dig til selve kaffeisen og kaffebrownien. De to er en farlig god kombination.
Der findes rigtig mange ismaskiner på markedet, men hvis du ikke har en endnu, så synes jeg 100% at du skal vælge en som har kompressor, så isen er klar med det samme. Selve is-massen er kørt i ca. 30-35 minutter på denne maskine, og vupti så var der en lækker is. Den kan enten spises med det samme eller fryses og det er da nemt. Den maskine jeg har er denne fra Delonghi.
Jeg glæder mig til at vise jer flere lækre is og dessertkombinationer, for dem kommer der uden tvivl flere af.
Blandt andet har jeg også lavet passionsfrugtsorbet, Nutellais, hasselnøddeis og appelsinsorbet.
Kærligst fra Nip
ISDESSERT MED KAFFE & BROWNIE (10 personer)
KAFFEIS
2 past. æggeblommer
50 g sukker
2 dl sødmælk
50 g mælkechokolade (hakket)
1/2 dl friskbrygget stærk kaffe
1 dl piskefløde
Æggeblommer og sukker piskes lyst og luftigt i en skål.
Varm mælk og kaffe op i en gryde til lige under kogepunktet hæld det over chokoladen. Rør det sammen.
Hæld choko-kaffe blandingen i æggemassen, imens at der hele tiden piskes.
Herefter hældes det hele tilbage i gryden og varmes op til ca. 85 grader. Pisk hele tiden.
Køl det hele lidt ned og tilsæt herefter fløde. Rør hele tiden.
Sæt det i køleskabet til det er koldt og kør det herefter på ismaskinen i ca. 30-35 minutter.
Fordel det eventuelt i silikone halvkugleforme eller i en alm. isbøtte. Sættes i fryseren.
KAFFEBROWNIE
170 g smør
170 g mørk chokolade
1 dl stærk kaffe
2 æg
150 g sukker
180 g mel
1 nip salt
+ Frysetørret bærstøv
Start med at tænde ovnen på 175 grader.
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn og lad det køle af inden kaffen røres i.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt og tilsæt kaffe-blandingen, mel og salt. Rør det godt sammen.
For en form (ca. 20-22 cm) med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i ca 25 minutter og lad den køle af.
Udstik herefter små kaffebrownies med en rund udstikker. Drys med frysetørret bærstøv.
(Gem evt. resten af brownien og anvend det til disse luksus træstammer)
ANDRE DESSERT ELEMENTER
MACARON-SKALLER
90 g mandelmel
150 g flormelis
10 g kakaopulver
80 g æggehvider
5 spsk sukker
Blend mandelmel og flormelis til det er helt fint, og sigt både det og kakaopulver sammen.
Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt herefter sukker lidt af gangen til det er en stiv marengsmasse.
Vend kakao-mandelmel og marengsmasse sammen til en homogen masse.
Macaronmassen må ikke være så tynd at den løber, men heller ikke så tyk at den står som marengstoppe.
Sprøjt cirkler på et par bageplader med bagepapir. Husk at lave lidt plads mellem hver.
Bank pladerne hårdt ned i et bord for at fjerne eventuelle luftbobler.
Lad dem herefter tørre ved stuetemperatur i ca. 30-45 min.
Tænd ovnen på 140 grader og bag dem i ca. 13-15 minutter. Dette afhænger meget af ovnen.
Lad makronerne køle helt af inden at de forsigtigt løftes af bagepapiret.
KAFFEGANACHE
130 g mælkechokolade (hakket)
80 g piskefløde
20 g stærk kaffe (friskbrygget)
20 g glukosesirup
Varm piskefløde, kaffe og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i cirka 1 minut før den, fra midten af skålen, røres helt ensartet. Stilles herefter på køl i et par timer.
Hæld det på en sprøjtepose med rund/glat tyl og sprøjt det nu ud mellem macaron-skallerne og på tallerkenen.
GELESKIVER
2 dl bærsaft (fx. hindbær)
2 spsk sukker
3 tsk agar agar
Kog bærsaft, sukker og agar agar op, imens at der hele tiden piskes.
Lad det koge ind i ca. 1-2 minutters tid og hæld det herefter på en silikonemåtte i et køleskab.
Når gleéen har sat sig udstikkes små runde dutter som kan placeres på desserttallerkenen.