Hvad serverer man når man pludselig får gæster og det derfor både skal være nemt, hurtigt og smadderlækkert? Chewy cookies med to slags chokolade og havsalt.

Det gjorde jeg da jeg ikke havde tid til meget andet, og mine forældre spiste flere end både de og jeg selv havde regnet med, for disse er hammer gode hvis jeg selv skal sige det.

Det blev ‘tøm-skabet-ned-i-skålen’ og det er nok de bedste cookies jeg til dato har lavet, og det er efterhånden en del gange. Disse både knaser, og er super chewy indeni. Jeg kunne ikke vælge om det skulle være mælkechokolade eller mørk, så jeg valgte begge dele. OG så er der havsaltflager i, og det gør kun de ellers meget søde cookies endnu bedre.

De er så hurtige at lave, og alle kan være med. Små som store.

De kærligste cookie-hilsner,
Nip


CHEWY COOKIES (ca. 18 stk)

COOKIES
150 g brun farin
100 g sukker
100 g smeltet smør
1 æg
150 g hvedemel
1/2 tsk natron
200 g grofthakket mælkechokolade
100 g grofthakket mørkchokolade
1/2 tsk flagesalt

Pisk brun farin, sukker og smeltet smør sammen.
Tilsæt herefter ægget og pisk igen.
Si hvedemel og natron i og vend til sidst hakket chokolade og flagesalt i dejen.
Sæt dejen i køleskabet i min. 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn / konventionel.
Når dejen er kold trilles dejen til ca. 18 kugler.
Læg kuglerne på to bageplader med bagepapir.
Lad der være god plads mellem hver af dem, da de flyder ud under bagningen.
Bages i ca. 10-12 min. til de begynder at blive gyldne. Lad dem køle af og drys med lidt flagesalt.

NIPS TIPS! Hvis du hellere vil bruge andre slags chokolade end jeg har gjort, så erstatter du det blot med samme mængde af din egen favorit chokolade. Hvid chokolade og karamelliseret chokolade er også godt i disse cookies.

19 comments on “Chewy cookies med chokolade og havsalt”

    • Hej Lene,
      Jeg ved ikke lige hvad det skulle være, men måske med noget mælk? Jeg ved dog ikke hvordan det vil fungerer 🙂 Heldigvis tager de ikke lang tid at lave, så måske det er forsøget værd. evt. med en halv portion til at starte med.
      Mange Hilsner Nip

  1. Hvad gør man hvis ens farin er blevet hård som sten? Er den til at rede eller lige til skraldespanden? 🙂
    Tak for lækre opskrifter!

    • Hej Katrine,
      Dejligt du synes det!
      Jeg vil anbefale dig at lave dejen, rulle den til kugler, for herefter at fryse dem. Dermed kan du tage dem frosne op og bage dem direkte – de skal dog have lidt ekstra tid så 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Rikke,
      Hvor er det bare dejligt at høre. Tusinde tak fordi at du tog tid tid til at skrive 🙂
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Louise,
      Jeg opbevarer dem i en kagedåse, som lukker helt tæt. Det kan holde dem sprøde og chewy 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

Skriv et svar