Hvis der er noget som jeg elsker, men som jeg aldrig sådan er blevet pjattet med at lave, så er det cheesecake. HOLD NU OP hvor har det drillet mig meget, men ikke længere, så hermed en nem cheesecake med rabarber.
Det er husblassen som indtil nu ofte har voldet mig SÅ mange problemer, at jeg har lavet den om flere gange, men tricket får du her.
I sommers lavede jeg cheesecake med min søde Bagedyst-veninde Jette Gad, OG hun ved om nogen hvordan man laver cheesecakes. Det var også hende som viste mig at det nemmeste simpelthen er at smelte husblassen i lidt kogende vand eller som jeg har valgt at gøre i denne opskrift, i citronsaft. Dét meget enkle trick knækkede simpelthen koden for mig, og det har virket alle gange efter.
I dag får I derfor en nem opskrift på den lækreste cheesecake med rabarber, store smukke vaniljeprikker og en dejlig sprød kiksebund. Præcis ligeså enkel og fantastisk som sådan en skal være.
Mange kærlige hilsner,
Nip
CHEESECAKE MED RABARBER (6 personer)
KIKSEBUND
120 g digestive kiks
60 g smeltet smør
Blend digestive kiks til helt fine kiksekrummer, tilsæt smeltet smør og rør godt rundt i det.
Tryk massen godt ned i en lille springform/kagering (14-16 cm).
Læg kageplast i formens kant og sæt den på køl imens du laver kagens fyld.
FYLD
2,5 blad husblas
300 g flødeost (fx Philadelphia Original)
125 g sukker
Korn af 1 vaniljestang
1,5 dl piskefløde
Saft af én citron
Start med at udbløde husblas i koldt vand.
I en skål piskes flødeost, sukker og vaniljekorn sammen. Piskefløde tilsættes herefter imens der piskes.
Varm citronsaften op, og smelt husblassen heri. Lad det køle lidt og rør så 1 spsk af ostemassen i.
Herefter hældes det over i skålen med ostemasse, og der røres til det er en homogen masse.
Hæld det hele over bunden, og sæt denne på køl eller i fryseren til den har sat sig.
RABARBERGELE
1 blad husblas
1 dl rabarbersaft (eller den smag saft du synes)
Udblød husblas i koldt vand.
Varm rabarbersaft op og smelt husblassen i. Lad det køle til det er håndvarmt.
Hold en stor grydeske over kagen med bagsiden opad, og hæld rabarbersaften ned på skéen.
På den måde sikre du at én stråle ikke rammer ned i kagen og evt. laver et hul i den.
Sæt kagen i køleskabet til rabarbergeléen har sat sig, og dekorér herefter som du ønsker.
Det er tuiles der ligger på toppen af kagen som dekoration.