I går aftes holdte vi surprise-babyshower for en af mine bedste veninder, og derfor serverede jeg disse browniecupcakes for hende, da jeg ved at hun elsker netop denne slags. Det gjorde alle gæsterne heldigvis også.

Faktisk er de kun endnu bedre i dag, men så var det jo heldigt at jeg havde gemt en herhjemme til mig selv, så jeg kunne tage billede af snittet som I kan se længere nede i dette indlæg, sammen med det babyshower pynt jeg fandt på.

Selve cupcaken er lavet af en god chokolade på mere end 70%, som jeg synes gør smagen mere intens og chokolade-lækker. Mindre kan også gøre det, men jeg vil anbefale at det er mindst 65%. Jeg har lavet små huller i hver kage, og fyldt dem med lækker saltkaramel og ovenpå er de toppet med vanilje-hvid-chokolade-creamcheese-frosting. Haps de var gode.

De er ret hurtige at lave, hvis du tager den nemme saltkaramel metode i brug,
så spring endelig bare ud i det. De vil glæde mange søde slikmunde.

Kærligst fra Nip


BROWNIECUPCAKES (12 stk)

BROWNIECUPCAKES
150 g mørk chokolade (gerne min. 65%)
75 g smør
150 g sukker
3 æg
50 g hvedemel

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller i en mikroovn.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse, og tilsæt chokolademassen.
Vend mel i dejen og hæld det i cupcakeforme så det udgør 2/3. Bag dem i ca. 17-20 min.

SALTKARAMEL FYLD
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk flagesalt

Tag etiketten af dåsen.
Læg den herefter i en gryde med vand, og kog den under et låg i sådan cirkus 3,5-4 timer.
Dåsen SKAL hele tiden være dækket af vand.
Tag dåsen op og lad den køle inden, at du rører flagesalt i.
Udhul et lille hul i hver cupcake og fyld det med saltkaramel. Sæt kagerne på køl.
OBS! Der vil være meget saltkaramel tilbage, men dette kan gemmes i et skoldet syltetøjsglas. Skal det være endnu nemmere kan du købe en dåse ‘dulcey de leche‘ og tilføje flagesalt selv.

VANILJE-HVID-CHOKOLADE-CREAMCHEESE FROSTING
75 g hvid chokolade
100 g blødt smør
75 g flormelis
125 g cream cheese (fx Philadelphia Original)
Korn af 1/2 vaniljestang

Smelt chokolade over vandbad eller i en mikroovn og lad det køle af.
Pisk smør og flormelis lyst i en skål og tilføj herefter creamcheese, hvid chokolade og vaniljekorn.
Vend det hele godt sammen, og kom det i en sprøjtepose med stor stjernetyl og dekorér kagerne.

Da disse cupcakes var til min venindes babyshower fik de sølvstøv og små fondant-dimser, for at gøre dem endnu mere festlige. Dette kan snildt undværes, eller man kan dekorere med noget helt andet.

25 comments on “Browniecupcakes med flydende saltkaramel”

  1. Hej Nip,
    Tror du man vil kunne lave frostingen om morgen og først sprøjte det på om aftenen??
    Hilsen Linette

    • Hej Linette,
      Ja det kan du godt gøre. Du skal bare huske at tage den ud af køleskabet ca. 20-30 min før, så den kan ‘tø op’, for den bliver hård af at være på køl. God aften 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej Nip
    Hvis jeg skal lave den i en bradepande, hvor meget tror du så jeg skal gange opskriften her med? Jeg vil bruge den som en talkage 🙂 bedste hilsner Mette

    • Hej Mette,
      Uhh det er et godt spørgsmål – der er stor forskel på bradepander 🙂
      Måske 2 eller 2,5 gange? Hellere for meget end for lidt. Hvis der er for meget kan du altid bruge resten i en springform eller et par muffinsforme.
      Mange Hilsner Nip

      • Det er sådan en stor bradepande 🙂 prøver at gange med 3, for ikke at skulle lave mere har lavet den mange gange som cupcakes og de er bare super gode

  3. Hej Nip
    Hvordan søren får du frostingen til at være så flot?
    Jeg synes altid min frosting er for varm til at sprøjte flot – og den bliver også hurtigt varmet op i hånden.

    • Hej Nadia,
      Jeg lader ofte frostingen sætte sig lidt i køleskabet før jeg fylder den på en sprøjtepose.
      Du kan også lægge den i køleskabet hvis den bliver for flydende 🙂
      Mange Hilsner Nip

  4. Hej Nip, Tror du de kunne være lækre, hvis man udskiftede din vanilje-hvis-chokolade-creamchees frosting med en espresso frosting?

    • Hej Camilla,
      Det kan du sagtens gøre 🙂 Fordybningen til karamel vil jeg dog stadig lave hvis jeg er dig.
      Mange Hilsner Nip

  5. hej Nip! :-). Elsker at lave dine opskrifter, selvom det aldrig bliver så flot som det du laver . Hvordan har du fået den blå farve så forskellig i din fondant ?.

    • Hej Rikke,
      Årh hvor er du bare sød. Tusinde tak skal du have, det gør mig glad 🙂
      Jeg har lavet ca. 3-4 hvide fondant-pølser og ca. 3-4 blå også, og så har jeg flettet dem sammen og rullet dem ud. Jeg håber at det giver bare lidt mening. Mange Hilsner Nip

  6. Hej
    Super fine kager. Har planer om at lave dem imorgen, da jeg skal bruge dem lørdag formiddag hvor er det bedst at opbevare dem, for at de smager bedst muligt dagen efter?

    • Hej Camilla,
      Du kan opbevare dem i en kagedåse evt., eller på et fad i køleskabet. Det har jeg også gjort.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Louise,
      Det er et sæt jeg har købt hos Specialkøbmanden. Jeg tror at det er fra Wilton.
      Man kan selv sammensætte en tekst man vil og så trykke det ned i fondat, marcipan, småkagedej eller andet. Super smart 🙂
      Mange Hilsner Nip

  7. Er de lige så lækre, hvis man laver dem dagen før? Og så bare pynter dem, når de skal bruges? Og vil man så også vente med karamellen til dagen efter?

    • Hej Rikke,
      Ja det er de helt bestemt. Det er lige før at de er bedre 🙂
      Du kan godt vente med karamellen til på dagen, og også frostingen.
      Mange Hilsner Nip

    • Hej Josephine,
      Jeg vil anbefale at du dekorerer dem på selve dagen. Du kan sagtens lave selve kagerne inden og evt. fryse dem ned,
      men frostingen er bedst når den lige er lavet, eller dagen efter 🙂 Så én dag inden kan du også pynte dem.
      Tak for dine søde ord 🙂
      Mange Hilsner Nip

Skriv et svar