BrownieHele denne weekend skal tilbringes i København med mine veninder, som jeg begge kender gennem rejsebranchen, hvor vi alle arbejdede i mange år. Vi spiste en hel del kage da vi boede i Marmaris, og jeg tænker derfor at de må være det rette selskab at spise denne med. Min plan var at lave dem den brownie, som jeg for lidt over en måned siden kaldte min bedste brownie. Dét er dog ikke længere tilfældet, for i dag fik den yderligere to af mine yndlings ingredienser ..

MARCIPAN og HINDBÆR !
Jeg lyver derfor ikke når jeg siger, at lige netop denne her er min BEDSTE BROWNIE nogensinde.
Til de af Jer som, ligesom mig, er til tunge, fudgy og melfri kager, så må I love mig at I på et tidspunkt prøver denne. De friske hindbær, som er skjult, tilfører noget friskhed og marcipanen gør den bare endnu bedre (og lidt julet).Den er toppet med en sød og blød mælkechokoladeganache, Nutella i tilfældigt mønster og ganachefyldte hindbær.

Jeg håber at I alle sammen får en chokolade-dejlig weekend!
Kindkys & Highfives fra bagsædet på vej til København,
Nip

Nutella


BROWNIE MED MARCIPAN, HINDBÆR & NUTELLA (8 PERSONER)

NUTELLA BROWNIE
(Er aller bedst hvis den laves dagen før den skal serveres)
100 g Nutella
150 g mørk chokolade (gerne min. 70 %)
100 g smør
200 g rørsukker
3 æg
100 g marcipan (kan undlades)
100 g friske hindbær

Smelt Nutella, mørk chokolade og smør over vandbad.
Rør sukker i chokolademassen og pisk herefter ét æg i massen af gangen.
Riv marcipanen på et rivejern direkte ned i dejen.
Beklæd en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og evt. lidt smør på kanten og hæld herefter dejen i.
Stik ca. 100 g friske hindbær helt ned i dejen, så de er helt dækket til.
Bag kagen ved 170 grader i 25 minutter.
Sæt kagen på køl natten over inden at den pyntes (og siden hen spises).

MÆLKECHOKOLADEGANACHE
100 g mælkechokolade
25 g glukosesirup
50 ml fløde
Friske hindbær

Hak mælkechokoladen og kom den i en skål.
Varm glukosesirup og fløde op til kogepunktet, og hæld det herefter over chokoladen.
Lad det stå i cirka 1 minut før den, fra midten af skålen, røres helt ensartet og blank.
Hæld det meste af mælkechokoladeganachen over kagen og sæt den tilbage på køl.
Det resterende hældes i en sprøjtepose og klip et lille hul.
Fyld de friske hindbær med ganachen inden, at de sættes på køl.

DEKORATION
Pynt kagen lige som du allerhelst har lyst til, eller som jeg har valgt at gøre det her:
Nutella (i tilfældigt mønster)
Hindbærstøv
Ganachefyldte friske hindbær
Rød skovsyre

8 comments on “Min allerbedste brownie med marcipan, hindbær & Nutella”

 1. Hej Nip ☺️
  Det er en virkelig lækker brownie Tak for opskriften!
  Jeg vil gerne lave den til en stor fødselsdag, hvor der kommer ca. 80 mennesker. Kan den laves i en bradepande i stedet for? Og hvor mange dage i forvejen, kan den laves? Har du også et gæt på, hvor mange gange opskriften, vil skulle ganges op til en bradepande? ☺️
  Tak ☺️
  Kh. Mette

 2. Det er en virkelig lækker kage, tak for opskriften Nip! Mens jeg lavede brownien blev min aftale aflyst, så jeg har næsten en hel kage, men ingen til at spise den (jeg kunne jo ikke lade være at smage et lille stykke) ☺️ Ved du om brownien kan fryses?

  • Hej Mette,
   Ej hvor dejligt du synes det, tak for dine søde ord!
   Øv at din aftale blev aflyst, men kagen kan du nemt gemme i fryseren til en anden gang. Hvis ikke du får den spist inden 😉
   God jul. Mange Hilsner Nip

 3. Hej Nip! Den indeholder alle mine yndlings ingredienser så tænker den skal afprøves i dag.. vejret er jo til det.. (så håber vi bare baby sover!) 😉 et lille fif er at skrive ca tid på hvor lang tid det vil tage at lave dine skønne kager.. det er jeg ihvertfald rigtig glad for at vide når jeg læser en opskrift da jeg ikke er så ferm i et køkken kan det være svært at sjusse sig frem til.. et slag på tasken, hvor længe tager denne ca at lave? 🙂 glæder mig til at følge din blog..

  • Det synes jeg at du skal prøve, og jeg glæder mig til at se og høre om resultatet 🙂 Tak for tippet. Det er enormt svært at skrive tid på synes jeg, da de ofte laves over flere omgange. Godt nok ikke denne, men mange af dem. Jeg er glad for at du vil følge med herinde.

  • Årh det er jeg virkelig glad for at høre. Send gerne et billede eller tag med #nipunijulie på Instagram, hvis du lægger den op. Jeg glæder mig til at se din kage <3

Skriv et svar