Når jeg står i supermarkedet og skal vælge en chokoladebar, falder mit valg (næsten) altid på Bounty. Den er lige en anelse mere frisk og lækker end de andre på hylden synes jeg. Så hvorfor ikke også lave en bountykage?
Det har jeg forsøgt at lave nu og jeg synes at det gik ret godt. Den består kun af to elementer … hvis du springer glazen over. Det vil sige at det er en af de nemme kager.
Er du mon mere til Snickers, så prøv disse Snickers Snitter som jeg lavede i Den Store Bagedyst. De er også ret gode hvis jeg selv skal sige det.
Faktisk er bountykagens bund lavet på samme måde som når jeg laver kokostoppe, så det kan du også bruge kokosmassen til. Man kunne jo lave to portioner? Så dypper du bare bunden af kokostoppene i chokolade og voila, så er der flere kager på ingen tid! What’s not to like?
I ønskes alle en dejlig søndag,
Kærligst fra Nip
BOUNTYKAGE (8 personer)
KOKOSKAGE
50 g kondenseret mælk
125 g kokosmel
2 æg
Bland hele molevitten sammen i en skål og hæld det i en foret springform/kagering (ca. 14 cm).
Bages ved 175 grader i ca. 15 min. Lad kokoskagen køle helt af.
LYS CHOKOLADEMOUSSE
3 blade husblas
2 dl piskefløde
200 g mælkechokolade
2 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog 2 dl piskefløde op, smelt husblassen i og hæld det over chokoladen så det dækkes helt.
Lad det stå i 1 minuts tid, og rør så fra midten af skålen til det samler sig til en homogen creme. Lad det køle lidt.
Vend den afkølede chokoladecreme med flødeskum til en lækker chokolademouse.
Nu har du to muligheder for at lave kagen færdig:
1) Støb kagen på hovedet ved at hælde moussen i en rund silikoneform (ca. 18 cm) og herefter skal du forsigtigt presse kokoskagen ned i moussen (med bunden i vejret). Sættes i fryseren til den er gennemfrossen.
2) Læg kokoskagen i en kagering/springform (ca. 18 cm) med bagepapir i bunden og kageplast i siderne. Hæld chokolademoussen over bunden og sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen.
CHOKOLADEGLAZE
4 blade husblas
150 g sukker
100 g vand
100 g kondenseret mælk
3 spsk kakaopulver
100 g miroir gele
110 g mørk chokolade (hakket)
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm sukker, vand og kondenseret mælk op til det rammer kogepunktet. Smelt husblassen deri.
I en kande tilføjes kakaopulver, miroir gele og chokolade. Hæld den varme masse over og lad det stå i ca. 1 min.
Sæt en stavblender skråt ned i kanden, for herefter at rejse den op igen uden at løfte den. (for at undgå bobler).
Stavblend nu glazen og pas på der ikke kommer luftbobler i den. Lad den køle til ca. 30-33 grader.
Tag kagen ud af fryseren og læg den på noget, så glazen kan rende af i et fad eller på et stykke bagepapir.
Hæld chokoladeglazen over kagen og dekorér evt. med kokosflager på siderne.
CHOKOLADEKOKOSNØD
Den halve kokosnød er lavet af en halvkugle af mørk tempereret chokolade.
Herefter har jeg med en varm rund tyl udstukket små huller i halvkuglen.
Jeg har brugt et lille rivejern til at lave struktur i skallen, så det ligner en kokosnød.
Indvendigt har jeg smurt skallen med lidt chokolade og “klistret” kokosflager på, så man lige kan ane det når man kigger ind af de små huller. En anderledes og sjov dekoration til bountykagen.
Hej Nip. Alle dine kager ser så lækre ud! 😀 Jeg giver mig i kast med denne i løbet af weekenden, men jeg skal lige høre, om mirror gelen kan udskiftes med glukosesirup, og om det er samme mængde i så fald? 🙂
Og skal der 150 g sukker i glazen, fordi mørk chokolade anvendes? Sidst jeg lavede en glaze, var der nemlig kun 50 g sukker i, men det var med hvid chokolade 🙂
Hej Camilla,
Årh tak for den søde søde besked!
Jeg har desværre først set din besked nu – håber du fandt ud af det. Du kan prøve med glukosesirup, men tror ikke det bliver helt ligeså blankt, men pænt skal det nok blive tænker jeg. Jeg brugte 150 g sukker, men måske mindre kan gøre det. Jeg synes smagen sad i øjet med de 150 🙂 Mange Hilsner Nip
I og med kagen er gennemfrossen når du tager den ud, hvornår ved du så at den er til at sætte tænderne i? ☺️
Hej Sarah,
Når den er glazet skal den tø op i køleskabet i min. 2 timer, så bør den være til at spise 🙂
Mange Hilsner Nip
Hej Nip. Din kage ser så lækker ud ❤️ Jeg elsker også Bounty bar og skal prøve at bage din kage en af de næste pr dage. Jeg kan se at du har mirror gelé i din glaze opskrift. Er det ikke det man også bruger til spider effekten ovenpå en glaze? Hvorfor/hvad gør den inden i selve glazen?
Vh Katrin