Nåårh ja, så var der lige de der Snickers cupckakes som jeg lavede sidste weekend. Av de blev gode! Så gode at jeg nærmest aldrig har set mine kollegaer så glade før – og de har altså fået en hel del kage efterhånden.
Jeg startede med en Snickerskage i Den Store Bagedyst, så det er ikke første gang jeg prøver kræfter med at trylle en chokoladebar om til kage.
De her er ikke spor svære. Du kan endda gøre det nemmere for dig selv ved at købe karamel på dåse/glas fremfor at lave din egen. Det hænder også at jeg gør det samme hvis det skal gå stærkt, for det smager ofte ret godt, men denne karamel har jeg nu lavet fra bunden.
Hvis du ikke er så meget til Snickers, men mere til Bounty, så prøv min bountykage. Den blev altså også god. Det næste jeg skal lave må være en marskage, eller hvad synes I om den idé?
Kærligst fra Nip
SNICKERS CUPCAKES (12 stk)
KARAMELFYLD
1 dl piskefløde
15 g lys sirup
50 g sukker
100 g karamelliseret chokolade (fx. GOLD fra Callebaut)
+ 1 håndfuld saltede peanuts
Start med at lave karamelfyldet, da det skal sættes sig på køl. Imens kan du lave cupcakes.
Husk at gemme lidt karamel til at hælde over kagerne til sidst.
Varm fløde op til lige under kogepunktet og stil det til side.
Smelt lys sirup og sukker til gylden karamel i en lille gryde og hæld den lune fløde i.
Hæld flødekaramellen over chokoladen og lad det stå i 1 minut, inden at karamellen røres glat.
Sæt karamellen i køleskabet i en times tid eller to.
BROWNIECUPCAKES
150 g mørk chokolade (gerne min. 60%)
75 g smør
150 g sukker
3 æg
50 g hvedemel
Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller i en mikroovn.
Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse, og tilsæt chokolademassen.
Vend mel i dejen og hæld det i cupcakeforme så det udgør 2/3. Bag dem i ca. 17-20 min.
Lad dem køle af og lav så en lille fordybning i hver af kagerne.
Fyld hver fordybning med lidt karamel og et par saltede peanuts.
KARAMEL FROSTING
200 g karamelliseret chokolade (fx. GOLD fra Callebaut)
200 g blødt smør
150 g flormelis
+ Snickers som er skåret i stykker
Smelt chokolade over vandbad eller i en mikroovn og lad det køle af.
Pisk smør og flormelis lyst i en skål og tilføj den afkølede chokolade.
Vend det hele godt sammen, og kom det i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
Dekorér herefter hver cupcake med et stykke Snickers og lidt karamel (du kan varme det lidt op, hvis det er stift).
JA (!!!!!!) til Marskage
Hahah dejligt du også synes det 🙂 Mars-kage coming up!