Hvem kan ikke lide en svampet blondie med hindbær? Denne yndige og lyserøde kage er en sand lille hindbærbombe og svær ikke at kunne lide.

Hvis du heller ikke kan modstå den, så deler jeg i dag en opskrift og det her er en af de nemme opskrifter at give sig i kast med, så jeg håber at den kan bringe glæde.

Jeg har lavet en hel del kager i den forgangne uge og dette var en af dem. En svampet og klæg blondie (læs: brownie lavet på hvid chokolade), hindbærmousse i fine quenelleforme, hindbærstøv, friske bær, et par bær-gelekugler og lakridskugler fra Johan Bülow.

Det er en kage jeg snart laver igen, muligvis med andre bær, for det er en vinder kombination hvis I spørger mig og den tager ikke ligeså lang tid at lave som den måske kan se ud til. Win-win!

Rigtig god søndag aften,
Kærligst fra Nip


BLONDIE MED HINDBÆRMOUSSE (8-10 personer)

BLONDIE
100 g hvid chokolade
125 g smør
100 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
2 æg
1/4 tsk. salt
60 g marcipan
50-70 g hvedemel
1 lille håndfuld frosne eller friske hindbær

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Smelt chokolade og smør over vandbad og stil det til side.
Pisk sukker, kornene fra 1/2 vaniljestang og æg til det er let, lyst og luftigt.
Vend salt og mel i æggemassen.
Tilsæt chokolade-smør blandingen og vend det hele sammen.
Riv marcipanen på et groft rivejern direkte ned i dejen, og vend det hele rundt.
Vend til sidst hindbær i og hæld det i en springform (20 cm) foret med bagepapir.
Bag kagen i ca. 35 minutter ved 180 grader og lad den køle helt.

HINDBÆRMOUSSE

3 blade husblas
200 g hindbær
50 g sukker
Saften af 1/2 citron
2 dl piskefløde
100 g græsk yoghurt (10%)

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog hindbær, citronsaft og sukker op og lad det simre i 5-10 minutter.
Stavblend og si herefter det hele til en sirup, og smelt husblassen i. Lad det køle.
Pisk fløden til flødeskum og vend sammen med græsk yoghurt og herefter hindbærsirupen. 
Hæld hindbærmoussen i en ‘quenelleform’ eller den silikoneform du kan lide og læg dem i fryseren til de er frosne.

DEKORATION
Hindbærstøv (Evt. Mill & Mortar)
Friske hindbær
Rød skovsyre
Gele halvkugler
Lakridskugler fra Johan Bülow

Drys hindbærstøv over hele blondie-kagen og læg de frosne mousser ovenpå.
Dekorér yderligere med friske hindbær, rød skovsyre og evt. et par gele halvkugler og lakridskugler som jeg har gjort. ELLER dekorer den præcis som du selv kunne tænke dig at den skulle se ud.

11 comments on “Blondie med hindbærmousse”

  1. Hej Nip
    Kan din hindbærmousse bruges til at sprøjte på kager? I så fald har du nogle fif til hvordan?
    Bedste hilsner
    Anne

    • Hej Anne,
      Jeg har ikke forsøgt, men du kan da prøve.
      Måske skal den piskes op med en elpisker eller lignende, når den er kold (uden at have sat sig helt).
      Jeg håber du finder ud af det 🙂
      Mange Hilsner Nip

  2. Hej,
    Nu håber jeg det er ok jeg stiller et spørgsmål. Jeg leder efter en opskrift på en frisk hindbærmousse. Jeg synes ofte der er alt for meget fløde i de opskrifter jeg kan finde.
    Gør den græske yoghurt i din opskrift at den er mere frisk?
    Og ville jeg evt. Kunne bruge din opskrift måske med mindre husblas i, til at ligge sammen med nogle pistacie bunde?

    På forhånd tak
    Bedste hilsner
    Henriette Berthelsen

    • Hej Henriette.
      Jeg beklager det meget sene svar, men håber du vil kunne bruge det.
      Du kan lige præcis bruge græsk yoghurt eller skyr neutral for at gøre en mousse mere frisk. Det er lige netop derfor jeg bruger det i stort set alle mousse-opskrifter 🙂 Og du kan sagtens bruge min opskrift mellem pistacie bunde.
      Mange Hilsner
      Nip

  3. Skal bunden laves på selve dagen eller kan den laves dagen før? Og kan man bruge frosne hindbær til moussen?

    • Hej Katrine,
      Tusinde tak skal du have.
      De er lavet af bærsirup og husblas. Jeg har ikke lige en opskrift på dem, da de er lavet på gefühl 🙂
      Mange Hilsner
      Nip

Skriv et svar