Rigtig mange af jer har spurgt mig ind til castingforløbet på Den Store Bagedyst og derfor vil jeg fortælle jer om hvordan det er at gå til casting, så I kan skynde jer at tilmelde jer i år eller måske næste år. Det skal siges at castings (de seneste to år hvertfald) har ligget i midt/slut januar, så derfor skal I skynde jer hvis I skal have en chance for at komme med dette år.

Herunder skriver jeg om mine egne tanker og om castingforløbet. Jeg var både til casting i 2016 og 2017, og begge år har det foregået på fuldstændig samme måde. Jeg ved ikke om det er det samme for i år, men nu kan I hvert fald prøve at få en idé om hvordan det kan foregå. Der er også billeder til allersidst.

Rigtig meget held og lykke til jer alle sammen som overvejer at stille op. Det er sindsygt sjovt at prøve at være til castings, også selvom at jeg første gang ikke gik hele vejen. Oplevelsen er større end I kan forestille jer. Også bare det at være til casting. En oplevelse jeg er sikker på I ikke vil fortryde.

De kærligste hilsner,
Nip


CASTINGFORLØBET

TILMELDING:
Nederst finder du et direkte link som viser tilmeldingen til Den Store Bagedyst 2018. Ved tilmelding skal du blandt andet oplyse hvem du er, hvad du laver, hvor ofte du bager osv. Der er mange spørgsmål og det tager lidt tid, men det er også indgangsbilletten til en mulig casting, så udfyld den så godt som muligt – og så hurtigt som muligt, da der snart er castings.

1. CASTING:
Den første casting er opdelt således:
– 3 castinghold (med ca. 30-40 personer på hvert hold) som kommer på tre forskellige dage i København
– 3 castinghold (med ca. 30-40 personer på hvert hold) som kommer på tre forskellige dage i Aarhus

Alle bliver bedt om at medbringe noget de selv har bagt. Det kan være alt fra cupcakes, småkager og lagkager til fastelavnsboller og brød. Det står dig fuldstændig frit for hvad du tager med.
Til castingen vil hovedcaster Tina Bremer og repræsentanter fra redaktionen på Den Store Bagedyst præsenterer sig selv og fortælle om programmet og herefter skal DU vise dem hvorfor du skal være en del af Den Store Bagedyst 2018. Det er ikke spor farligt, men tværtimod smadderhyggeligt at høre hvem hinanden er.
Efter at alle har præsenteret sig selv og sin kage foran alle, går casterne ud (uden at have smagt det du har med), og herefter går man decideret BANANAS i alle de lækre brød og kager. Det er sindsygt lækkert og jeg lover dig at du ikke går sulten i seng den dag.
Casterne kommer tilbage efter lidt tid og her udvælger de nogle som går videre til en runde med personlige interviews. På mit hold var vi omkring 8 personer som gik videre til interviewrunden, som foregår samme dag. Én efter én snakker man med casterne om hvem man er og det handler 100% om at være sig selv. DR er ikke interesseret i at finde en ny Nip, Rosa, Andrea eller anden tidligere deltager. De vil have DIG lige præcis som DU er. Det er skide hyggeligt og de er simpelthen så søde og rare alle sammen. Her smager de også på det du har medbragt.
Efter interviewrunden tager man hjem og hvis man er heldig bliver man nogle dage efter kontaktet angående om man er gået videre til slutcasting eller ej. Det er ca. halvdelen af dem fra interviewrunden som går videre til slutcasting. Til min første casting og interviewrunde var det Rosa, Jesper og jeg + en anden pige som gik videre til slutcasting.

SLUTCASTING:
Til slutcasting er der 24 personer tilbage fordelt på to hold af 12 personer. Typisk et Jyde-hold som møder om formiddagen og et Københavner-hold som kommer om eftermiddagen.
På hvert hold får man en slags hemmelig udfordring og herefter skal man selv igang i køkkenerne. Det er med kamerahold og hele molevitten, så det foregår faktisk næsten på samme måde som det gør i teltet. Sidste år ved denne tid var det ikke besluttet hvem som skulle være dommere, så derfor var Micki Cheng dommer og gik rundt og stillede os spørgsmål imens vi var igang. Året før (2016), da jeg også var til casting, var det Mette Blomsterberg som gik rundt. I år er det måske Markus eller Katrine. Jeg aner det faktisk ikke. Det er hamrende sjovt og virkelig hyggeligt at få lov at prøve.

INDKALDELSE TIL PROGRAMMET:
Ca. en uges tid efter (tror jeg nok) ringer DR til de 10 (ud af 24 fra slutcastingen) som er gået videre til at medvirke i programmet og sender en mail til de 14 som desværre ikke går videre. I 2016 modtog jeg en mail, eftersom jeg ikke gik videre og sidste år modtog jeg heldigvis et opkald.

Du tilmelder dig til Den Store Bagedyst 2018 her


BILLEDER FRA MINE CASTINGS

1. Casting 2017 i Aarhus. Min kage er den lille hvide med roser ovenpå.

Slutcasting 2017 i Aarhus, hvor vi var to hold af 12 personer som fik samme grundopskrift.

Slutcasting 2017 i Aarhus. Rosa, Jesper, Kirsten og jeg gik videre fra denne casting til programmerne.

Slutcasting 2016 i Aarhus. 9 ud af vi 12 på dette castinghold har været deltagere i Den Store Bagedyst. Luna, Jette, Juliane, Inge, Sune og Gunnar kom med fra denne casting og i programmet i 2016,
og Jacob, Kirsten og jeg gik ikke videre dette år, men istedet gik vi videre til programmerne i 2017.

1 comment on “Vil du være med i DEN STORE BAGEDYST?”

 1. Hej Nip.

  Jeg var til casting i Århus i går og gik desværre ikke videre. Og kunne mærke derefter hvor meget det ærgede mig og hvor meget jeg gerne ville det.

  Har du et godt tip, til hvordan jeg kommer igennem nåleøjet næste år, hvis jeg vælger at søge igen?
  Jeg er godt klar over, at personligheden betyder rigtig meget! Jeg var bare så skide nervøs, at det gik udover min præsentation.

  Synes forresten du er pisse sej og skide dygtig! ❤️

  Knus Charlotte.

Skriv et svar